Med Slovenci v Duisburgu izstopal parakajakaš Fabčič

Kajakašica Špela Ponomarenko Janić je bila v finalu B na 500-metrski razdalji z odlično drugo polovico proge druga.

Objavljeno
23. maj 2015 16.34
cropix*Ponomarenko
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Duisburg - Štirje slovenski predstavniki na preizkušnji kajakaškega svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah v Duisburgu so že opravili današnje finalne nastope. V finalu A med parakajakaši na 200-metrski razdalji se je Dejan Fabčič zavihtel v zlato sredino, na petem mestu je za dobro desetletje mlajšim zmagovalcem, Avstrijcem Markusom Mendyjem Swobodo, zaostal dobrih pet sekund, za zmagovalnim odrom pa zgolj dve.

V kajakaškem finalu B na 500-metrski razdalji je veslala tudi povratnica Špela Ponomarenko Janić, ki pa je morala premoč priznati zgolj Nemki Vereni Hantl, ki je bila za pol sekunde hitrejša. Primorka, ki je potegnila na drugi polovici proge (po prvi je bila namreč šele predzadnja, osma), je tako vpisala končno enajsto mesto.

V finalih C pa sta nastopila še kajakašica Anja Osterman prav tako na polkilometrski razdalji in kajakaš Jošt Zakrajšek na 1000 metrih. Medtem ko je Anja zasedla sedmo mesto s štirimi sekundami zamude za zmagovalko, Belgijko Lize Broekx, je bil Jošt peti, šele v zadnji četrtini proge pa je ugnal štiri tekmece.