Mejia zaradi dopinga z doživljenjsko prepovedjo tekmovanja

Vodstvo lige MLB je zaradi jemanja steroidov doživljenjsko suspendiralo metalca New Yorka Jenrryja Mejio.

Objavljeno
13. februar 2016 08.15
Posodobljeno
13. februar 2016 08.21
BASEBALL-DOPING/MEJIA
M. Ž., STA
M. Ž., STA

New York - Vodstvo severnoameriške bejzbolske lige MLB je izreklo doslej najstrožjo prepoved nastopanja zaradi dopinga in metalca ekipe New York Mets Jenrryja Mejio kaznovalo z doživljenjsko prepovedjo igranja v tej ligi.

Jnerry Mejia si je strogo kazen prislužil zato, ker je že tretjič padel na testih zaradi jemanja steroidov. Doživljenjska prepoved nastopanja je doslej najdaljša kazen za igralca v MLB zaradi dopinških prekrškov. Pred njim je enako prepoved sicer že dobil Pete Rose, a zaradi vpletenosti v stave na bejzbolske tekme.

Mejia je ob izreku zadnje prepovedi še prestajal prejšnjo kazen, suspenz na 162 tekmah, ki si ga je prislužil s pozitivnim testom julija lani, ko so v njegovem vzorcu našli sledi bodenona in stanozolola. Že pred tem pa je enkrat že prestajal 80 tekem prepovedi igranja, ko so ga med okrevanjem po poškodbi komolca prav tako ujeli pri jemanju stanozolola.

»Zelo smo bili razočarani, ko smo zvedeli, da je Jenrry spet kršil dopinška pravila. V celoti podpiramo politiko vodstva MLB do uporabe prepovedanih sredstev v našem športu,« so pri ekipi Mets pospremili novico o zadnji kazni svojega igralca.