Mešani občutki Trajkovića po novem podvigu

Najboljši slovenski tekvondoist Ivan Trajković se je na EP olimpijskega združenja WTF v Kazanu izkazal z bronasto kolajno
Fotografija: Ivan Trajković je bil vesel, ker je nadaljeval niz vrhunskih dosežkov na velikih tekmovanjih. Foto Peter Bolz
Odpri galerijo
Ivan Trajković je bil vesel, ker je nadaljeval niz vrhunskih dosežkov na velikih tekmovanjih. Foto Peter Bolz

Ljubljana – Ivan Trajković, tretjeuvrščeni z lanskega SP v Južni Koreji, je danes le še potrdil, da dejansko sodi med najboljše tekvondoiste na stari celini v kategoriji do 87 kilogramov. Na 23. EP olimpijskega združenja WTF v Kazanu se je 26-letni Bistričan prav tako ovenčal z bronasto kolajno, potem ko se je prebil vse do polfinala.

V uvodnem krogu je bil Trajković kot četrti nosilec prost, v drugem je vnovič pokazal, zakaj z njim ni dobro zobati češenj, saj je pri vodstvu z 10:3 z nokavtom na začetku druge runde prisilil k vdaji Turka Muhammeta Talho Sarija. Novo prepričljivo zmago je dosegel tudi v četrtfinalu, v katerem je brez večjih težav s 16:6 odpravil Grka Christoforos Kalifonisa. »Proti Sariju in Kalifonisu sem se boril zelo suvereno, saj sem proti obema vodil od začetka do konca,« je iz Rusije sporočil član mariborskega kluba Red Power.


Proti Rusu pošle moči


Slovenski as je s favoriziranim Rusom začel sila odločno in bil še po dveh rundah v prednosti. »V tretji so mi nato pošle moči, zaradi česar sem Vladislavu dovolil, da je prevzel vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok,« je opisal trenutke, v katerih se je jeziček na tehtnici prevesil na Larinovo stran. Semafor je na koncu kazal 18:6 v korist 22-letnega Rusa, naš borec je imel mešane občutke. »Imel sem dobro taktiko, žal mi je zmanjkalo moči. Takšen je pač šport,« je še povedal Trajković, vesel, ker je nadaljeval niz vrhunskih dosežkov na velikih tekmovanjih. To je namreč njegova druga kolajna na evropskih prvenstvih po 2. mestu v Manchestru '12.

Dobro razpoložen je bil tudi Ivanov trener Kristijan Kovačič, ki je Trajkovićevo odličje napovedal že pred odhodom. »Po žrebu sem pričakoval, da se bo Ivan uvrstil v polfinale, čeprav sem vedel, da ne bo lahko. EP je zagotovo eno od najmočnejših tekmovanj v tekvondoju,« je ocenil Kovačič in pripomnil, da sta se s Trajkovićem dobro pripravila za Larina, a njegov tekmovalec ni več mogel slediti ritmu favorita. Larin je zatem prevlado kronal s finalno zmago nad Špancem Danielom Rosom, ob »Iveku«, kakor tudi kličejo najboljšega slovenskega tekvondoista, pa si je drugo bronasto kolajno izbojeval Nemec Alexander Bachmann.


Favoriti na stopničkah


»Do 87 kilogramov so odličja osvojili prvi štirje nosilci in potrdili vloge vodilnih v Evropi. V preostalih kategorijah to še zdaleč ni bilo pravilo, saj so praznih rok ostali mnogi dobitniki kolajn s prejšnjih EP, SP in celo OI,« je pojasnil trener pri klubu Red Power, zadovoljen, ker se s Trajkovićem že dalj časa držita v samem vrhu, kar je dobra popotnica pri njunem nadaljnjem lovu vstopnice za nastop na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu.

Komentarji: