Mezgec dobil tudi drugo etapo dirke po Kataloniji

Slovenski kolesar Luka Mezgec je zmagal tudi na drugi etapi dirke po Kataloniji in obdržal majico vodilnega.

Objavljeno
25. marec 2014 18.33
CYCLING-ESP-VOLTA-CATALUNYA
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Barcelona - V drugi etapi dirke world toura po Kataloniji je ponovno zmagal slovenski kolesar Luka Mezgec (Giant-Shimano), ki je bil najhitrejši tudi na ponedeljkovi prvi etapi. S tem je, kakopak, ostal vodilni v skupnem seštevku dirke. Drugi slovenski udeleženec dirke Jan Polanc (Lampre-Merida) je z zaostankom 3 sekund na cilj privozil kot 25, skupno je zdaj 17. 

V drugi etapi so kolesarji prevozili 168 kilometrov na relaciji Matara-Girona. Tako kot v prvi etapi je 25-letni Mezgec tudi v drugi etapi ostale tekmovalce premagal v ciljnem šprintu, s časom 3:57:49 pa je za seboj tokrat pustil Italijana Roberta Ferrarija (Lampre) in Daniela Ratta (Cannondale). »Moji sprinti so posledica trdega dela pozimi. Vesel sem, da se vse to zdaj obrestuje. Znova se moram zahvaliti kolegom v ekipi za izjemno delo, še posebej, ker je bilo mokro in v takih razmerah nikoli ni lahko tekmovati,« je po velikem uspehu za spletno stran svoje ekipe dejal Mezgec in dodal, da ni bil povsem prepričan v uspeh svojega napada: »Na zadnjem spustu sem popolnoma 'zmrznil' na kolesu in nisem vedel, kako bodo reagirale moje noge. Toda ko sem 500 metrov pred ciljem skočil naprej, je bilo vse v redu.«

Z uspehom svojega kolesarja je bil zadovoljen tudi trener ekipe Addy Engels. »Luka je naredil tako, da je bilo videti zelo enostavno. Toda jasno je, da bolj kot je videti enostavno, težje je. Naš načrt je bil ohraniti majico vodilnega, kar nam je odlično uspelo,« se je po dirki smejalo 36-letnemu nekdanjemu nizozemskemu kolesarju. 

Slovenski kolesar je z zmago zadržal majico vodilnega v skupnem seštevku dirke, pred prvim zasledovalcem Ferrarijem ima sedaj 14 sekund prednosti, tretji pa je z enakim zaostankom Avstralec Leigh Howard. Drugi slovenski predstavnik Jan Polanc (Lampre-Merida) je na sedemnajstem mestu s 23 sekundami zaostanka.

Rezultati druge etape

1. Luka Mezgec (Slo/Team Giant-Shimano) 3;57:49

2. Roberto Ferrari (Ita/Lampre) - isti čas

3. Daniele Ratto (Ita/Cannondale)

4. Julian Alaphilippe (Fra/Omega Pharma - Quick-Step)

5. Markus Burghardt (Nem/ BMC Racing)

6. Davide Vigano (Ita/Caja Rural)

7. Boris Vallee (Bel/Lotto)

8. Tosh Van der Sande (Bel/Lotto)

9. Leigh Howard (Avs/Orica) 

10. Maciej Paterski (Pol/CCC) - vsi isti čas

...

25. Jan Polanc (Lampre-Merida) 0:03

 

Skupno:

1. Luka Mezgec (Slo/Team Giant-Shimano) 8;06:42

2. Roberto Ferrari (Ita/Lampre) 0:14

3. Leigh Howard (Avs/Orica) - isti čas

4. Julian Alaphilippe (Fra/Omega Pharma - Quick-Step) 0:16

5. Daniele Ratto (Ita/Cannondale) - isti čas

6. Boris Vallee (Bel/Lotto) 0:18

7. Markus Burghardt (Nem/BMC Racing) 0:20

8. Tosh Van der Sande (Bel/Lotto)

9. Davide Vigano (Ita/Caja Rural)

10. Michel Koch (Nem/Cannondale) - vsi isti čas

...

17. Jan Polanc (Lampre-Merida) +0:23