Mia Medved v Romuniji do finala A na 500 m

Na SP za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah je Medvedova osvojila tretje mesto v svoji polfinalni skupini. 

Objavljeno
28. julij 2017 21.01
Špela Ponomarenko si je priveslala finale A
L. Z., STA
L. Z., STA

Bukarešta - V romunskem Pitestiju se je s 500 in 200-metrskimi preizkušnjami nadaljevalo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Na 500-metrski razdalji se je izkazala Mia Medved, ki si je zagotovila nastop v finalu A. 

Na isti razdalji se je Jan Markelj uvrstil v finale B. Medvedova in Matej Toplikar sta popoldne priveslala še do polfinala na 200 metrov. 

Medvedova, ki trenira v družbi dobitnic kolajn z nedavnega članskega evropskega prvenstva Špele Ponomarenko Janić in Anje Osterman, je na 500-metrski razdalji je v jutranjih kvalifikacijah v svoji skupini postavila najboljši čas in najbližjo zasledovalko Beatriz Fragoza iz Mehike prehitela za več kot dve sekundi in pol. S tem se je brez težav uvrstila v polfinale, kjer je bila ponovno uspešna in se s tretjim časom svoje polfinalne skupine uvrstila v finale A na tej razdalji. Pred njo sta v cilj priveslali le Čehinja Sofie Kinclova in Norvežanka Maria Virik. Finalni nastop jo čaka v nedeljo.