Mickelson z izjemnim finišem do zmage na OP Velike Britanije

Ameriški golfist Phil Mickelson prvič doslej najboljši na OP Velike Britanije in petič v karieri na majorjih.

Objavljeno
21. julij 2013 22.43
GOLF-OPEN/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Edinburgh - Američan Phil Mickelson je z izjemnim zaključkom oziroma štirimi udarci pod parom na zadnjih šestih luknjah prišel do svojega prvega naslova na odprtem prvenstvu Velike Britanije v golfu. Zanj je to peti major naslov v karieri, poroča STA.

Triinštiridesetletni Mickelson pred zadnjo rundo ni sodil v ožji krog favoritov za končno zmagoslavje, vendar se je zahtevno igrišče Muirfield pri Edinburghu kruto poigralo z najboljšimi po treh dnevih in na koncu zmago prisodilo izkušenemu Američanu. Zadnji dan je Mickelson odigral 66 udarcev, kar je bilo izenačenje najboljšega dnevnega rezultata med vsemi nastopajočimi.

»To je zame izjemen dosežek, saj nisem igralec, ki mu ustrezajo tovrstna 'links' igrišča. Zadnjo rundo sem odigral dobesedno življenjsko, odličen sem bil na zelenicah, še posebej na zadnjih šestih luknjah, ki so izjemno zahtevne,« je strnil Mickelson.

Drugo mesto je s tremi udarci zaostanka osvojil Šved Henrik Stenson, tretjega pa so si razdelili Angleža Lee Westwood, sicer vodilni po treh dneh in Ian Poulter ter Avstralec Adam Scott.

Mickelson ima zdaj v svoji zbirki pet naslovov s štirih največjih turnirjev - tri zelene suknjiče iz Auguste (2004, 2006, 2010), prvenstvo PGA (2005) in The Open (2013), neosvojljiv pa zanj ostaja US Open, kjer je bil doslej že šestkrat drugi, tudi letos.

Prihodnji in hkrati zadnji major sezone je prvenstvo PGA, ki bo na sporedu od 8. do 11. avgusta v Rochestru v zvezni državi New York.

REZULTATI OP VELIKE BRITANIJE V GOLFU

1. Phil Mickelson (ZDA) 281
2. Henrik Stenson (Šve) 284
3. Ian Poulter (Ang) 285
3. Adam Scott (Avs) 285
3. Lee Westwood (Ang) 285
6. Hideki Matsujama (Jap) 286
6. Zach Johnson (ZDA) 286
6. Tiger Woods (ZDA) 286
9. Francesco Molinari (Ita) 287
9. Hunter Mahan (ZDA) 287