Mihalinčeva se želi v Portlandu približati osebnemu rekordu

Šprinterka Maja Mihalinec je ena izmed štirih slovenskih atletov, ki so izpolnili normo za dvoransko SP v Portlandu.

Objavljeno
29. januar 2016 18.08
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Najboljša slovenska atletinja lanskega leta Maja Mihalinec je ena od četverice slovenskih atletov z vozovnico za dvoransko svetovno prvenstvo, ki bo marca v Portlandu.

Šprinterka ima v ZDA največ možnosti za vidno uvrstitev, v Portlandu pa si želi, da se približa osebnemu rekordu, rezultat bo odvisen od konkurence.

»V Ljubljani nisem bila najbolj zadovoljna s tekom, rezultat sicer ni bil slab. Takrat sem vedela, da lahko bolje tečem, v Zagrebu sem se temu približala. V teh tednih iz baze prihajam na tekmovalne občutke, na treningih se še pozna, da sem utrujena. Vsaka maksimalna obremenitev se pozna na utrujenosti. Upam, da bo na naslednjih tekmah šlo še hitreje,« pravi Mihalinčeva.

Slovenija ima sicer za svetovno prvenstvo v Portlandu štiri vozovnice, vendar pa Maruša Mišmaš ne bo nastopila. Poleg slovenske šprinterke bosta tam še Luka Janežič in Marina Tomić. Mihalinčeva v Portlandu meri visoko.

»Najprej bi se rada približala osebnemu rekordu, čim večkrat tekla pod 7,30. To bo super dosežek, lani sem postavila visok osebni rekord. Kar bo bolje od tega bo super rezultat. Na treningih se kaže, da sem dobro pripravljena. V Portlandu si želim čim hitreje in do čim boljših mest. Odvisno bo od konkurence,« je dejala Mihalinčeva, ki je v prostorih Atletske zveze Slovenije sodelovala pri odprtju prenovljene spletne strani zveze, ki se je iz prevladujoče rdeče prelevila v zelene barve, nudila pa naj bi tudi veliko več informacij in tehnične podpore kot dosedanja.