Mihalinčevi spet nagajale stotinke

Velenjska atletinja je na mitingu v Eaubonnu zasedla 7. mesto, s časom 7,33 pa le za stotinko zaostala za finalom.

Objavljeno
10. februar 2016 17.03
J. P.
J. P.

Pariz - Stotinke so se s slovensko atletinjo Majo Mihalinec (Velenje) poigrale tudi na mitingu v francoskem Eaubonnu, na katerem je z lastnim najboljšim časom v tej sezoni - 7,33 sekunde - zasedla sedmo mesto v teku na 60 metrov, za finalom pa zaostala pičlo stotinko. Zmagala je Jamajčanka Simone Facey (7,14) pred Carole Zahi s Slonokoščene obale (7,21) in Američanko Tawanno Meadows (7,23). Spomnimo: že minuli teden v Düsseldorfu se ji je z nadvse spodobnim časom (7,34) finalni nastop izmuznil za zgolj dve stotinki.

»Za stotinko sem izboljšala svoj najboljši izid sezone, žal pa čas zopet ni bil na moji strani, saj bi morala biti za preboj v finale zgolj stotinko hitrejša. Čeravno sem ostala brez finalnega nastopa, sem z rezultatom kvalifikacijskega teka zadovoljna, saj sem že drugič tekla povsem ob boku na papirju veliko hitrejših deklet. Prihodnjič bom tekmovala že v petek v Linzu, kjer vendarle računam na uvrstitev v finale, saj verjamem, da lahko v drugem nastopu tečem dosti hitreje,« je strnila vtise 26-letna šprinterka.

Slovenske barve je v Franciji zastopala še Marina Tomič (Kladivar), ki pa se ji v teku na 60 metrov z ovirami ravno tako ni posrečilo prebiti v finale, s časom 8,37 je namreč zasedla dvanajsto mesto. Konkurenco si je pokorila Britanka Tiffany Porter s časom 7,98.