Mina Markovič znova na stopničkah

Na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju je Mina Markovič osvojila drugo mesto.

Objavljeno
21. oktober 2012 13.56
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Seul - Mina Markovič je tudi na sedmi tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju stopila na oder za zmagovalke. V finalu tekme v južnokorejskem Mokpoju je osvojila drugo mesto, od slovenske tekmovalke je bila boljša le domačinka Jain Kim.

»Tekma se je dobro razpletla. Od samega starta je bilo težko in za vrh je bilo treba veliko pokazati že v kvalifikacijah. Samega vrha nobena tekmovalka ni dosegla v polfinalu, v finalu pa sem uvrstitev še izboljšala, bila najboljša na finalni smeri, a odločali so prejšnji krogi tekmovanja, kar je zadoščalo za drugo mesto. Lahko pa rečem, da sem s plezanjem zadovoljna,« je po novem uspehu povedala najboljša slovenska plezalka, ki ej zadržala vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Do konca sezone sta le še dve tekmi. Karavano ob koncu naslednjega tedna čaka še tekma na Japonskem v Inzaiju ter zaključna tekma svetovnega pokala novembra v Kranju, na kateri bo Markovičeva branila lanski zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. Dve tekmi pred koncem je Markovičeva zbrala 530 točk, 13 točk več od prve zasledovalke Južnokorejke Kimove.

Na tekmi so nastopili še trije Slovenci, ki pa so nastope končali že v polfinalu. Domen Škofic je zasedel 12. mesto, Urban Primožič je bil 16., Maja Vidmar pa je tekmo končala na 18. mestu.