Mina najboljša v kvalifikacijah, v polfinalu še pet Slovencev

Na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Valencu bo v polfinalu nastopilo šest slovenskih plezalcev.

Objavljeno
01. november 2013 19.45
Slovenija Kranj 17.11.2012 - Svetovni pokal v ssportnem plezanju. Na sliki Mina MARKOVICC in Maja VIDMAR. Foto: Leon Vidic/Delo
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Valence - Na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v francoskem Valencu se je skozi kvalifikacije prebilo šest slovenskih tekmovalcev.

Med njimi sta v polfinale z najboljšima izidoma kvalifikacij napredovala Mina Markovič v ženski in Domen Škofic v moški konkurenci. Markovičeva si je prvo mesto kvalifikacij razdelila s še tremi tekmovalkami, Maja Vidmar je vpisala 13. dosežek kvalifikacij, Tina Šušteršič je bila 16., Katja Kadič pa 19.

V moški konkurenci je do vrha obeh kvalifikacijskih smeri splezalo 12 tekmovalcev, med njimi tudi Škofic, tik za dvanajsterico najboljših se je na 13. mestu uvrstil Urban Primožič. V polfinalu se bo merilo po 26 tekmovalcev v vsaki od konkurenc.

Po tekmi v Franciji sledi le še sklepno dejanje sezone s finalom svetovnega pokala športnih plezalcev v Kranju 16. in 17. novembra, kjer se bo Markoviča že tretjič zapored potegovala za naslov zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je trenutno Markovičeva na drugem mestu (515 točk) za vodilno Južnokorejko Džain Kim (525 točk). Markovičeva je po dveh zaporednih zmagah razliko zmanjšala na zgolj deset točk. Škofic je v skupnem seštevku na trenutno devetem mestu, Primožič pa je 14.