Ministrstvo popravlja OKS: sredstva za šport manjša za 7,5 odstotka

MIZKŠ je zavrnilo trditve OKS, ki je objavil, da so se skupna sredstva za šport zmanjšala za 15 odstotkov.

Objavljeno
16. maj 2012 18.11
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ) je popravilo trditve Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) o 15-odstotnem zmanjšanju skupnih sredstev za šport. Na ministrstvu so v sporočilu za javnost zapisali, da so te trditve »netočne in zavajajoče«, saj naj bi se sredstva zmanjšala le za 7,5 odstotka.

OKS je na torkovi seji izvršnega odbora predstavil, da so se skupna sredstva za šport z rebalansom letošnjega proračuna zmanjšala za 15 odstotkov. »Program navidez zmanjšuje sredstva za šport za sedem odstotkov, v resnici pa za približno 15, ker je v tem programu zajet znesek milijon evrov, ki so predvideni za EP v košarki, ki ga seveda podpiramo,« je dejal predsednik OKS Janez Kocijančič.

MIZKŠ je v današnjem odzivu zapisal, da je bilo »v proračunu za programe športa predvidenih dobrih 14,4 milijona evrov, v rebalansu pa je zagotovljeno dobrih 13,3 milijona evrov«, kar po pomeni 7,5-odstotno zmanjšanje sredstev. »Sredstva za vrhunski šport, za šport otrok in mladine, usmerjene v vrhunski šport, in sredstva za panožne športne šole ostajajo enaka, kot so bila lani. Panožne zveze lahko pričakujejo, da v okvirnih sredstvih za programe športa ne bo zmanjšanja. Varčevali smo le pri javnih zavodih,« so poudarili na ministrstvu.