Mirka Vorkapića na poti do zmage ni ustavilo niti zaprto oko

Slovenski borec Mirko Vorkapić je postal prvak mednarodne lige v tajskem boksu.

Objavljeno
02. december 2014 18.55
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Novo mesto - Slovenski borec Mirko Vorkapić si je v soboto izbojeval naslov prvaka mednarodne lige v tajskem boksu (IMTL) v kategoriji do 70 kilogramov, potem ko je pred svojimi navijači v polni dvorani Drska z nokavtom v drugi rundi premagal Nizozemca maroškega rodu Redouana Koubinija. T

oda 28-letni Novomeščan se je moral za uspeh zelo potruditi, saj je 193 centimetrov visoki tekmec sprva s pridom izkoriščal svojo višino in med drugim štirinajst centimetrov nižjemu domačemu matadorju zaprl levo oko.

Kljub oteženemu vidu je Vorkapić v drugi rundi sprožil dva močna in natančna udarca, s katerima je spravil na tla Koubinija, ki ni mogel več nadaljevati dvoboja. Novomeški as si je s tem uspehom na stežaj odprl vrata k obračunu za naslov evropskega prvaka po različici WMC, za katerega naj bi se potegoval enkrat spomladi.

»Vedel sem, da bo težko, saj mi visoki nasprotniki ne ustrezajo. Zato smo za Koubinija skovali posebno taktiko, po kateri sem se veliko gibal okoli njega, z napadi pa poskušal iz neposredne bližine. Z enim od takšnih poskusov sem ga že v prvi rundi dobro zadel, da je padel na tla, a kaj ko mi je takoj zatem vrnil z aperkatom in mi zaprl oko, na katerega sem bil tako rekoč slep. Med odmorom so mi z magnezijem vendarle premaknili oteklino, da sem spet videl tudi z levim očesom, čeprav le megleno. Vedel sem, da nanj ne smem več prejeti udarca, po drugi strani pa mi je bilo jasno, da moram Redouana čim prej nokavtirati, če želim zmagati. Na srečo mi je to potem tudi hitro uspelo s kombinacijo desnega direkta in levega krošeja,« je Vorkapiću vidno odleglo po zmagi.

Omeniti kaže še, da se je po dveh letih odsotnosti v ring vrnil Franci Grajš, leta 2012 št. 1 na svetu v kategoriji do 85 kilogramov, ki pa je moral priznati premoč hrvaškemu svetovnemu prvaku v kikboksu Antoniu Plazibatu.