Mišmaševa ob zmagi izpolnila normo za EP

Slovenska rekorderka Maruša Mišmaš je na dvoranskem prvenstvu Balkana v Istanbulu zmagala na 3000 metrov.

Objavljeno
21. februar 2015 19.34
Ljubljanski maraton
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Istanbul – Slovenska atletinja Maruša Mišmaš je na dvoranskem prvenstvu Balkana v Istanbulu zmagala na 3000 metrov.

Slovenska rekorderka je imela danes še dodaten razlog za veselje, saj je s časom 9:00,13 izpolnila normo za nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu, ki bo med 5. in 8. marcem v Pragi:

»Z Amelo Terzić iz Srbije sva bili dogovorjeni, da jaz povlečem v prvem kilometru teka. Kot ponavadi sem začela prehitro. Očitno pa sem bolje pripravljena, kot sem mislila. Pričakovala sem izid nekaj pod 9:10. Ko sem videla, da sem tekla 9:00, nisem mogla verjeti. Med tekom sem se počutila odlično. Očitno mi je krajši premor zaradi poškodbe prišel zelo prav. O ciljih na EP še nisem razmišljala, ker tudi ne vem, kakšne izide imajo ostale tekmice. Sama lahko rečem le, da bom skušala izid še izboljšati. Če pa bo na prvenstvu taktična tekma, potem pa je zame to še bolje, ker sem v finišu kar hitra,« je povedala Mišmaševa.

Sonja Babšek tretja v troskoku

Med ostalimi slovenskimi tekmovalci v Istanbulu je bila najvišje Saša Babšek s tretjim mestom v troskoku (13,47 m), Eva Mustar je bila peta (12,66 m). Nina Kolarič je bila v skoku v daljino četrta (6,01 m), Nina Djordjevič pa je v tej disciplini po treh prestopih ostala brez izida.

Mednarodna merila za nastop na evropskem prvenstvu v Pragi so doslej izpolnili tudi Marina Tomič (60 m ovire), Maja Mihalinec (60 m), Luka Janežič (400 m), Saša Babšek ter Snežana Vukmirović (troskok), Nina Djordjevič (daljina), Tina Šutej (palica) ter Lucijan Zalokar, Aleš Zver in Žan Rudolf (vsi na 800 m).

Šutejeva šesta v Birminghamu, Farah rekordno

Slovenska rekorderka Tina Šutej je bila šesta na dvoranskem mitingu najvišje ravni Mednarodne atletske zveze v Birminghamu, potem ko je skoku s palico preskočila 4,30 m. Zmagala je Grkinja Nikoleta Kiriakopoulou (4,80 m) pred Brazilko Fabiano Murer (4,70 m).

»Današnji nastop ni bil najboljši. Predvsem sem imela težave z zaletom in odrivom. Potem nisem mogla izvesti skokov, kot je treba. Tako da nisem zadovoljna. Pomembno pa je, da se sedaj osredotočim na dvoransko evropsko prvenstvo ter da v Pragi skočim višje,« je povedala Šutejeva.

V Briminghamu je bil tokrat v ospredju britanski tekač Mo Farah, ki je postavil nov svetovni rekord v teku na dve milji. S časom 8:03,40 je izboljšal dosežek Etiopijca Kenenise Bekeleja, ki je pred sedmimi leti na istem mitingu tekel 8:04,35.