Mochalski že bivši zmaj

Dosedanji ameriški korektor odbojkarskega državnega prvaka ACH Volleyja bo kariero nadaljeval na Češkem.

Objavljeno
13. julij 2016 19.17
jsu-Odbojka ACH Volley Calcit Volley
J. P.
J. P.

Ljubljana - Še drugi od treh tujcev pri odbojkarskem državnem prvaku minule sezone ACH Volleyju si je našel novega delodajalca. Po avstralskem sprejemalcu Samuelu Walkerju, ki se je preselil k belgijskemu Lindemansu Aalstu, je »zmajevo gnezdo« zapustil tudi učinkoviti ameriški korektor Eric Mochalski, ki bo odslej nastopal na Češkem pri klubu ČEZ Karlovarsko, ki je slovenskim ljubiteljem odbojke že dobro znan, saj sta si v njem kruh služila Jan Planinc in Matej Mihajlovič.

To je že četrta okrepitev kluba pred novo sezono, pred Mochalskim so mu zvestobo obljubili tudi že slovaški reprezentančni podajalec Daniel Končal, dolgoletni kapetan izbrane vrste Ondrej Hudeček in estonski bloker Henri Treial. Zasedba Karlovarskega se je v pretekli sezoni dokopala do četrtega mesta v češki prvoligaški konkurenci, 23-letni in 200 centimetrov visoki Mochalski pa je ljubljanskemu moštvu pomagal v minulih dveh sezonah. Tudi tretji tujec, ki je nosil majico ACH Volleyja v zadnji sezoni, poljski podajalec Michal Kozlowski, je odšel skozi izhodna vrata, zamenjal ga je Srb Maksim Buculjević. Drugi tujec bo ameriški sprejemalec Alexander Joseph Slaught, sveža obraza sta tudi reprezentanta, libero Jani Kovačič in sprejemalec Žiga Štern.

Jože Časar se vrača

Rahlo prevetritev pa je doživela tudi Krka. Z izjemo Mihe Plota in Simona Vesela, ki sta zapečatila igralski karieri, bodo vsi dosedanji odbojkarji ostali v Novem mestu, pridružil pa se jim bo 23-letni nekdanji makedonski mladinski reprezentant Marko Stošić, ki bo nadaljeval študij v Ljubljani in bo okrepil konkurenco na položaju organizatorja igre. Največja sprememba pa bo na trenerskem stolčku: Jerneja Rojca, ki se bo posvetil delu s klubskim podmladkom, bo nadomestil Jože Časar, ki je dobro poznan kot uspešen strokovnjak v ženski odbojki. Zadnja štiri leta je deloval v Avstriji (v Celovcu), pred tem pa je vodil zasedbi Vitala in novomeškega TPV, s katerim se je tudi veselil naslova državnih prvakinj. Je tudi selektor mladink, ki so pod njegovo taktirko dosegale izjemne mednarodne uspehe. Cilj Krke v prihajajoči sezoni je storiti korak naprej in se uvrstiti med pet najboljših moštev v državi.