Monika Kučinič po porazu: Vrnila se bo po tisto, kar ji pripada

Slovenska borka na spektaklu KSW po soglasni sodniški odločitvi izgubila s Poljakinjo Karolino Owczarz.
Fotografija: Monika Kučinič ni bila zadovoljna s svojo tokratno predstavo. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Monika Kučinič ni bila zadovoljna s svojo tokratno predstavo. FOTO: Blažž Samec/Delo

Slovenski borki Moniki Kučinič se ognjeni krst na spektaklu združenja KSW, najmočnejšem za mešane borilne športe v Evropi, ni izšel po načrtih in željah. V Gdansku je morala po soglasni sodniški odločitvi priznati premoč domači matadorki Karolini Owczarz.

Borki sta dvoboj v kategoriji do 53 kilogramov začeli nadvse previdno in z zvrhano mero medsebojnega spoštovanja. Izkušen(ejš)a in za enajst centimetrov višja Poljakinja na začetku ni dovolila, da bi se ji štiri leta mlajša Senovčanka preveč približala. Toda Monika ji je prišla blizu in jo tudi zadela, Karolina pa jo je nato prijela, vrgla na hrbet in na njej vztrajala slabe tri minute, vendar naše vrhunske kikboksarke in tajske boksarke ni resneje ogrozila.

V drugi rundi se je zgodba ponovila, v tretji pa obrnila, saj je Kučiničeva ob ograji tekmico spravila na tla in jo poskušala presenetiti z davljenjem, čeprav ni imela najboljšega prijema. A jo je s tem dodobra izčrpavala. Toda Owczarzeva se je nato izvila iz prijema, Moniko znova prevrnila na hrbet in v tem položaju pripeljala dvoboj do konca.


Na žalost je bila premalo aktivna


Poljakinja je tako slavila četrto zmago (v statistiki ima tudi en poraz), Kučiničeva pa je po lanski zmagi nad Francozinjo Jennifer Trioreau doživela prvi poraz v mešanih borilnih športih. »Vem, da sem bila boljša v borbi stoje, ampak na žalost sem bila premalo aktivna. Karolina me je trikrat vrgla in nato držala na tleh, to je bilo vse, kar je naredila,« je po dvoboju sporočila 24-letna Senovčanka, ki ni skrivala razočaranja.

»Najbolj me boli, da sem razočarala trenerja Denisa (Roja), ki je vame vložil zadnje atome svoje duše, verjel je vame, dihal z mano do zadnjega ... Iz dna srca se mu opravičujem za to razočaranje,« je poudarila Kučiničeva in pribila, da se bo vrnila močnejša. »Moj čas šele prihaja! Vrnila se bom po tisto, kar mi pripada.«

Preberite še:

Komentarji: