Monika Potokar spet v Italijo

Slovenska odbojkarska reprezentantka je po le treh mesecih v Mariboru na mizo spet dobila mamljivo ponudbo iz »serie A«.

Objavljeno
02. januar 2015 14.09
pivk/calcit volleyball -novo kbm branik
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Potem ko se je po koncu minule sezone razšla z romunskim predstavnikom v ligi prvakinj Stiinto Bacau in si začasnega delodajalca za tri mesece našla v Mariboru pri Novi KBM Branik, se slovenska odbojkarska reprezentantka Monika Potokar spet seli v tujino. Grosupeljska sprejemalka, ki je pred dnevi dopolnila 27 let, je obljubila zvestobo italijanskemu prvoligašu Forliju, ki mu po doslej videnem grozi slovo od elite, saj je trenutno z le eno zmago z enajstih dvobojev zabetoniran na predzadnjem mestu ligaške razpredelnice.

Za 177 centrimetrov visoko Potokarjevo bo to - po neposrečeni epizodi pri Chieriju - druga izkušnja na Apeninskem polotoku. »Napočil je čas, ko moram oditi - za svoje dobro, za svoj napredek. Mariborčankam želim obe osvojeni domači lovoriki, vem, da so tega sposobne,« poudarja Monika, ki bo peta tujka v zasedbi, po nizozemski podajalki Femke Stoltenberg, azerbajdžanski blokerki Ani Nazarenko, hrvaški sprejemalki Mariji Prša in bolgarski korektorki Eleni Kolevi.

Monika Potokar je na začetku kariere zamenjala kar nekaj klubov (Grosuplje, Ljubljana, Šentvid, Vital), preden se je za dve sezoni ustalila pri novogoriškem Hitu in nato za tri še pri mariborski Novi KBM Branik, s katerima se je veselila treh naslovov državne prvakinje. Nato jo je pot vodila v Italijo h Chieriju, po neposrečeni avanturi se je bliskovito preselila k francoskemu Hainautu, v minuli sezoni pa je okusila tudi slast igranja v ligi prvakinj v majici Stiinte Bacau.