Morje vzelo vzhajajočo zvezdo lige MLB

Po trku gliserja v skalovje so življenje izgubili 24-letni kubanski bejzbolist Jose Fernandez in njegova prijatelja.

Objavljeno
27. september 2016 00.16
PEOPLE-FERNANDEZ/
J. P.
J. P.

Miami - Bejzbolski svet žaluje za vzhajajočo zvezde lige MLB, 24-letnim Kubancem Josejem Fernandezom, ki je življenje izgubil v včerajšnji tragični nesreči gliserja na Floridi, ki je zahtevala še dve smrtni žrtvi. Plovilo je trčilo v skalo in se prevrnilo, pod sabo pokopalo dve trupli, tretje so našli nedaleč stran. Nezgoda se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti, sledi alkohola ali drog niso odkrili, posledice pa bi morda lahko omilila ustreznejša oprema, saj nihče od potnikov ni imel nadetega varnostnega jopiča niti ni bil pripet z varnostnim pasom.

Fernandez se ni prvič znašel sredi nesreče na morju. Ko je pred devetimi leti pobegnil z rodne Kube v ZDA, je s čolna v vodno gladino zdrsnila njegova mama, a jo je pogumni Jose še pravočasno rešil. V ligo NLB ga je »naplavilo« pred sezono 2013/14, odtlej je ostal zvest moštvu Miami Marlins in se razvil v enega najbolj iskanih metalcev v ligi. Novi izzivi so ga čakali tudi v zasebnem življenju, pred dnevi je namreč na družbenem omrežju razkril, da sta s partnerko v veselem pričakovanju.

Gliser je dve trupli pokopal pod seboj, tretje so našli nedaleč stran. Foto: Gaston de Cardenas/AP.


Njegova smrt je osupnila ZDA, poklonili so se mu številni znani obrazi, floridski guverner Rick Scott je čivknil: »Predlani sem imel Fernandeza priložnost osebno spoznati. Moje misli in molitve so pri njegovi družini in klubu.« Odzvalo se je tudi moštvo košarkarske lige NBA Miami Heat, pri katerem si kruh služi Goran Dragić, Fernandezov dovčerajšnji delodajalec pa je odpovedal za včeraj predviden dvoboj z Atlanto.