Možganske krvavitve usodne za škotskega boksarja

Mike Towell je utrpel hude poškodbe glave v četrtkovem dvoboju z Dalom Evansom, dan pozneje je v bolnišnici umrl.

Objavljeno
01. oktober 2016 18.24
*jer* Boks, boksarski ring
J. P.
J. P.

Glasgow - Boksarski svet žaluje za 25-letnim škotskim tekmovalcem Mikom Towellom, ki je dan po četrtkovem večernem dvoboju velterske kategorije v Glasgowu proti Valižanu Dalu Evansu, med katerim je - tudi pred očmi televizijskih gledalcev - utrpel hude poškodbe glave, navkljub požrtvovalnemu delu zdravnikov preminil v bolnišnici v škotski metropoli.

Towell se je že v uvodni rundi zgrudil na tla, toda sodnik obračuna ni prekinil, tako da sta se tekmeca merila še vse do pete runde, ko je Evans nasprotnika še drugič spravil na tla. Nesrečnemu boksarju so zdravniško pomoč nudili že v ringu, ga nato z nosili odnesli iz dvorane in prepeljali v bolnišnico Kraljice Elizabete, kjer pa je včeraj, zavoljo možganskih krvavitev in zatekanja, podlegel poškodbam.

Takoj po tragičnem epilogu so iz kluba St. Andrews v javnost poslali izjavo skrušenega Evansa: »Uničen sem. Vse moje misli so z Mikom, ki je bil pravi bojevnik, in njegovo družino.« Towell, boksar iz Dundeeja z vzdevkom »Iron Mike«, je pred četrtkovim prvim (in zadnjim) porazom v profesionalni karieri nanizal enajst zmag, od tega osem z nokavtom, in en neodločen izid.