Mrakova in Macarolova do 4. mesta v Miamiju, Žbogar končal mesto nižje

Tina Mrak In Veronika Macarol sta v razredu 470 na jadralnem svetovnem pokalu osvojili 4. mesto, Vasilij Žbogar je bil v finnu 5.

Objavljeno
31. januar 2015 22.43
lvu-jadralci
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Miami - Slovenski jadralki v razredu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol sta na jadralnem svetovnem pokalu v Miamiju osvojili odlično četrto mesto in le za pet točk zaostali za stopničkami. Uspešen je bil tudi Vasilij Žbogar, ki je v razredu finn osvojil peto mesto.

Mrakova in Macarolova sta na današnjem plovu za odličja osvojili tretje mesto in se po nekoliko slabšem začetku šestdnevne regate povsem približali stopničkam. Zmagali sta predstavnici Nove Zelandije Jo Aleh in Polly Powrie pred Britankama Hannah Mills in Saskio Clark ter Japonkama Ai Kondo Jošido in Miho Jošioko.

Žbogar je zadnji plov končal na četrtem mestu, kar mu je prineslo končno peto mesto na regati. »Cilj za to regato je bila uvrstitev v prvo deseterico, torej 'medal race'. Pred odhodom na tekmovanje sem imel težke priprave, saj regata ni bila glavni letošnji cilj. Cilj je bil le pridobiti čim več točk za svetovno jakostno lestvico,« je dejal Žbogar.

Zmage v razredu finn se je veselil aktualni svetovni prvak Giles Scott pred Hrvatom Ivanom Kljakovićem Gašpićem in Avstralcem Jakom Lilleyem.

Že včeraj pa je tekmovanje na 52. mestu zaključil slovenski predstavnik v razredu laser Žan Luka Zelko. Danes si je zmago v plovu za medalje priboril Nemec Philipp Buhl.