Mrakova in Macarolova do zlate skupine

Tina Mrak in Veronika Macarol bosta jutri začeli s finalnimi plovi na odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470.

Objavljeno
30. junij 2015 19.02
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Aarhus - Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta današnja plova na odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 končali na osmem in šestem mestu, kar jima je po odbitku doslej najslabše uvrstitve prineslo skupno sedmo mesto. V konkurenci 47 posadk to pomeni uvrstitev v zlato skupino, v kateri se bodo tekmovalke borile za najvišja mesta.

»Danes smo imeli drugi in zadnji dan kvalifikacij. Pogoji so bili zelo podobni ponedeljkovim, le z nekoliko manj vetra. Pihalo je z obale in veter je zelo obračal. Zadovoljni sva z vožnjami v krmo, v veter pa nisva najbolje izkoristili vseh obratov vetra. Uvrstili sva se v zlato skupino in jutri začnemo s finalnimi plovi,« je za STA povedala Mrakova.

V vodstvu ostajata Izraelki Gil Cohen in Danielle Maman, ki sta v uvodnih dveh dneh pobrali štiri prva mesta (4 točke). Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie imata na drugem mestu pet točk, precej pa na tretjem mestu že zaostajata Japonki Akiyo Yamaquchi in Eri Hatayama s 13 točkami. Mrakova in Macarolova imata 19 točk.

Prvenstvo se jutri nadaljuje s finalnimi plovi.