Mrakova in Macarolova nazadovali na 33. mesto

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta predzadnji dan SP razreda 470 v San Isidru izgubili osem mest.

Objavljeno
26. februar 2016 11.28
M. Ž.
M. Ž.

San Isidro - Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta predzadnji dan svetovnega prvenstva razreda 470 v argentinskem San Isidru izgubili osem mest in sta na skupnem 33. mestu.

Slovenki sta v prvem plovu končali na 36. mestu, v drugem sta bili diskvalificirani zaradi prehitrega štarta, kar se jima kot najslabši rezultat odbija, v tretjem plovu pa sta končali na 22. mestu.

Po še enem dnevu, s katerim slovenski jadralki ne moreta biti zadovoljni, je Veronika Macarol komentirala dogajanje na regatnem polju: »Vsekakor nama pogoji za jadranje v Argentini niso bili naklonjeni. Nikakor se nisva znašli. V regati sva se čisto ustavili v zidu alg in nikakor nisva znali naprej. Ves teden so se nama težave le kopičile in nikakor nama ni uspelo odjadrati, kot sva želeli. Ukvarjali sva se z vsem mogočim, samo z najinim jadranjem ne. Gotovo nama to prvenstvo predstavlja največjo nočno moro doslej.«

V vodstvu sta še vedno Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance, na drugo mesto sta se povzpeli Kitajki Xiaoli Wang in Lizhu Huang, tretji pa sta Američanki Sydney Bolger in Carly Shevitz.

Jadralcem v Argentini velike težave povzročajo morske alge, redek pojav, ki je posledica neviht v prejšnjem mesecu. Pogoji za jadranje so zelo zahtevni, jadralci morajo poleg osredotočanja na pogoje na regatnem polju in najbližjo konkurenco paziti tudi na alge, ki jih zelo upočasnijo, če se zapletejo v kobilico ali krmilo.

Svetovno prvenstvo se bo nadaljevalo danes, v ženski konkurenci so predvideni še trije plovi. Za večino posadk bo to zadnji dan prvenstva, najboljših deset pa nato v soboto čaka še regata za medalje.