Mrakova in Macarolova po kvalifikacijah deveti, Žbogar 13.

Na SP v olimpijskih jadralnih razredih v Santanderju sta Tina Mrak in Veronika Macarolova končali kot 9., Vasilij Žbogar pa kot 13.

Objavljeno
16. september 2014 23.36
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Na svetovnem prvenstvu v olimpijskih jadralnih razredih v Santanderju so tekmovalci in tekmovalke danes spet tekmovali, videli smo tudi nastope treh Slovencev, in sicer sta Tina Mrak in Veronika Macarol kvalifikacije v razredu 470 končali na 9. mestu. Vasilij Žbogar pa je v razredu finn prvi tekmovalni dan končal kot 13.

Po nekoliko boljših vetrovnih razmerah - v sunkih je pihalo celo do 16 vozlov - so danes z enodnevno zamudo vendarle zaključili kvalifikacije v razredu 470. Mrakova in Macarolova sta prvi plov končali kot 14., v drugem plovu pa prepričljivo zmagali, kar ju uvršča na skupno deveto mesto.

V moški konkurenci slovenskima predstavnikoma Domnu Vasiču Stepančiču in Jakobu Božiču tokrat ni šlo tako, kot bi si želela. Oba štarta sta bila namreč prehitra in posledično diskvalificirana, poroča STA.

Žbogar je prvenstvo začel s sedmim mestom, kar ga uvršča na trenutno 13. mesto, medtem ko se je Gašperju Vinčecu prvi plov ponesrečil, saj ga je končal  na 22. mestu, skupno je 43. V vodstvu je Avstralec Oliver Tweddell pred Britancem Gilesom Scottom. Tretji je Danec Jonas Hogh-Christensen.