Mrakova in Macarolova s Carioco

Slovenski jadralki sta v Portorožu splovili novo jadrnico Carioca, s katero bosta nastopili tudi na olimpijski regati v Riu.

Objavljeno
30. oktober 2015 18.48
lvu-jadralci
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Portorož - Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v Portorožu splovili novo jadrnico Carioca, s katero bosta nastopili tudi na olimpijski regati prihodnje leto v Riu. Evropski prvakinji v razredu 470, ki s trinajstim mestom s svetovnega prvenstva nista bili zadovoljni, sta trenutno šesti na svetovni jakostni lestvici. Na finalno preizkušnjo svetovnega pokala v Abu Dabiju članici portoroškega Pirata, ki vadita pod taktirko nekdanjega olimpijca Tomaža Čopija, nista odpotovali, ju pa decembra vnovič čaka testiranje olimpijskih regatnih polij.

»Jadrnico sva poimenovali Carioca, saj sva se avgusta v Riu malo bolj povezali z brazilsko kulturo. Od 6. do 24. decembra bova opravili daljši sklop priprav in se nato udeležili še regate brazilskega prvenstva. Veseli sva nove jadrnice, ki je brez jambora, jader, kobilice in druge opreme stala 14.000 evrov. Nekaj je bilo sponzorskih sredstev, nekaj sva jih pridobili z donacijami, spletna akcija pa še poteka, saj jadrnice še nisva odplačali v celoti. Doslej sva imeli le eno jadrnico in je iz Izraela, ki je gostil svetovno prvenstvo, nikakor nisva mogli preseliti v Abu Dhabi, kar je glavni razlog, da nisva odšli na finale svetovnega pokala. Obenem je za naju pomembneje, da sredstva porabiva za priprave za olimpijske igre, na katerih meriva visoko. Sva evropski prvakinji, tretji s tekme svetovnega pokala, malo več sva pričakovali zgolj od svetovnega prvenstva. Pred Riom bo še nekaj preizkušenj, najprej februarsko svetovno prvenstvo v Argentini,« je poudarila Mrakova.