Mrakova in Macarolova skupno sedmi

Vasilij Žbogar: Utrujen sem, tudi jadram utrujeno, preveč na silo. Najprej potrebujem počitek, ostalo ni vprašljivo.

Objavljeno
31. marec 2016 00.42
J. P.
J. P.

Palma de Mallorca - Za jadralkami in jadralci je tretji dan regate za pokal princese Sofije na Majorki, iz slovenske odprave pa še vedno najbolje kaže Tini Mrak in Veroniki Macarol v razredu 470, ki sta se prebili v zlato skupino in sta z današnjim devetim in tretjim mestom zdaj skupno sedmi. Po šestih plovih vodita Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan.

V razredu finn je Vasilij Žbogar resda nekaj mest pridobil in je zdaj skupno štirinajsti, vendar pa niti z današnjima dosežkoma, desetim in sedemnajstim časom, ni mogel biti zadovoljen. »Utrujen sem, tudi jadram utrujeno, preveč na silo. Najprej potrebujem počitek, ostalo niti ni vprašljivo. Če hočeš dobro jadrati, moraš biti svež in spočit, jaz pa sem bil že po prvem dnevu tako izčrpan, kot bi jadral zadnji plov svetovnega prvenstva,« je strnil vtise in zmajeval z glavo prekaljeni 40-letni Izolan.

V laserju se je Žan Luka Zelko uvrstil v zlato skupino, danes pa zabeležil 44. in 43. dosežek, s čimer je na skupni razpredelnici zdrsnil na 51. mesto, medtem ko je v srebrni skupini Nik Pletikos 78. Njegova sestra, Kim, nastopa v laserju radialu in trenutno drži 72. mesto. Pred nastopajočimi sta še dva dneva jadranja, najboljša deseterica pa se bo pomerila še v sobotnih regatah za odličja.