Največ Trstenjakovi in Fabjanu

Prvi mož Judo zveze Slovenije ostaja Darko Mušič, generalni sekretar bo še naprej Franc Očko.

Objavljeno
27. oktober 2016 21.36
jsu*Sprejem za Tino Trstenjak in Ano Velenšek
Mi. Š., Š. Ro.
Mi. Š., Š. Ro.

Slovenska Bistrica - Judoisti so dobili novo-staro vodstvo. Delegati Judo zveze Slovenije so na volilni skupščini v Slovenski Bistrici za predsednika potrdili Darka Mušiča, ki je bil, potem ko je pred dvema letoma nasledil Bogdana Gabrovca, zdajšnjega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, tudi edini kandidat.

Mušič je prejel polno podporo delegatov v razmerju 59 glasov za, osem proti in enim neveljavnim glasom, prav tako pa je bila v razmerju 61 glasov za in sedem proti potrjena njegova predlagana lista, podpredsednika bosta v naslednjem mandatu Metod Jerman in Nuša Lampe.

Ob tem so najboljšim slovenskim judoistom na OI v Riu de Janeiru podelili (denarne) nagrade: olimpijska prvakinja Tina Trstenjak in njen trener Marjan Fabjan sta prejela po 6750 evrov, bronasta Ana Velenšek 4500 €, petouvrščeni Adrian Gomboc in njegova trenerka Urška Žolnir pa po 1500 €.

»Morda je ta funkcija tudi nehvaležna, ali pa sem jih prepričal s svojim delom, ne vem. Je pa to odgovorno delo, sploh na takšni ravni, kot je judo zdaj. Da ohraniš rezultate, to zahteva ogromno dela. Na srečo imamo odlične mlade športnike in smo dovolj kakovostni, da to ohranimo tudi v prihodnje,« je dejal Mušič.

Sicer pa se tudi judo zveza srečuje s pomanjkanjem sredstev, v želji po dobrem delu v prihodnje, si bo Mušič prizadeval zagotavljati zadostna sredstva za nemoteno izvajanje programov. »Sami moramo zavihati rokave, našli bomo tudi zunanjo pomoč. Imamo najbolj vrhunsko judoistko v svojih vrstah, najboljšo na svetu. To želimo tržiti. Največjo prepoznavnost nam dajejo tekmovalci in tukaj se jim lahko samo zahvalimo, posebej Marjanu Fabjanu in tekmovalcem njegovega kluba,« je še zaključil Mušič.