Na 50 prsno Vozlova rekordno, Dugonjić tretji

Na mednarodnem plavalnem mitingu v Eindhovnu je Tjaša Vozel izboljšala slovenski rekord na 50 prsno.

Objavljeno
04. april 2015 20.47
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Eindhoven - Na mednarodnem plavalnem mitingu v Eindhovnu je za še en rekord poskrbela slovenska plavalka Tjaša Vozel. Na 50 m prsno je z 31,43 za skoraj štiri desetinke izboljšala lasten rekord iz lanskega leta (31,43) in osvojila drugo mesto. S 30,77 je zmagala Nizozemka Moniek Nijhuis.

»Glede na včerajšnji izid sem današnji rekord pričakovala. Morda ne, da ga bom popravila za toliko, zato sem res super zadovoljna,« je bila tudi drugi dan zapored vesela Vozlova, ki za nedeljski nastop na 200 prsno pravi: »Ne upam si napovedati novega državnega rekorda, če se bom dobro počutila, pa bom vsekakor skušala popraviti osebni rekord. Konkurenca tukaj z Nijhuisovo je odlična, vem, da bo močno začela in to bom skušala izkoristiti.«

V tej disciplini je odlično plaval tudi glavni slovenski adut Damir Dugonjić in dosegel čas 27,27 s. Tako je za desetinko zaostal za Srbom Ćabo Siladjijem in nekdanjim južnoafriškim svetovnim rekorderjem Cameronom van der Burghom, ki sta si razdelila prvo mesto.

»Danes je bilo res zelo dobro. Plaval sem neobrit, ne povsem pripravljen in vesel sem, da mi je to uspelo. V petek sem bil po slabem dosežku na 100 prsno zmeden in bal sem se, da je kaj narobe,« je po tekmi povedal Dugonjić. Njegov trener Matija Medvešek pa je bil znova nekoliko kritičen: »Spet je bilo nekaj napak in izid bi bil lahko še boljši. Ugotoviti morava tudi, kaj se je zgodilo na 100 prsno, saj bi moral biti včeraj glede na danes hitrejši.«

Na 400 m prosto sta Anja Klinar (4:10,68) in Gaja Natlačen (4:14,75) z osebnima rekordoma zasedeli drugo in tretje mesto. Njun uspeh je s petim dopolnila Špela Perše, zmagala je Madžarka Boglarka Kapas. Klinarjeva je bo tem dobro nastopila tudi v kvalifikacijah na 200 m delfin, kjer je bila druga, popoldan pa zaradi nastopa na 400 m prosto v tej disciplini ni tekmovala.

V polfinalu na 100 m prosto sta nastopili še Nastja Govejšek in Tjaša Pintar. Prva si je z osmim mestom priplavala nedeljski finale, druga je bila 14.