Na Bledu v finalu že Jan Špik in Aleš Jalen

Na Bledu danes mednarodna veslaška regata: v finalu skifistov Jan Špik, Aleš Jalen pa med lahkimi skifisti.

Objavljeno
08. maj 2015 14.14
uho/Veslanje - Pomladanska regata
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Bled - Na Blejskem jezeru se je z mednarodno regato začel uvod v prvo tekmo svetovnega pokala veslačev v letu 2015. Zjutraj sta si finale zagotovila dva Slovenca. Jan Špik bo nastopil v finalu skifistov, drugi Blejec Aleš Jalen pa med lahkimi skifisti. Popoldan bo v finalu A nastopila tudi Manica Abramenko med skifistkami, saj je prijavljenih le šest tekmovalk. Ostali slovenski veslači bodo nastopili v finalu B.

Blizu finala je bil tudi Janez Zupan, ki je nastopil v zahtevni predtekmovalni skupini, kjer je osvojil tretje mesto, skupno pa peti izid predtekmovanja, a bo moral vseeno v finale B. Za mesto prekratek je bil tudi Aleš Zupan, ki je izgubil neposredni dvoboj z Janom Špikom. Tretji pa je bil v predtekmovanju tudi Matej Grobelnik.

V finalu bosta nastopila tudi oba dvojna dvojca, posadki Ostanek/Ferlinc in Rebolj/Pugelj, ki sta bili v svoji skupini peta in šesta, daleč od tretjega mesta, ki je vodilo v veliki finale. V malem finalu bo nastopil tudi lahki skifist Marko Bolha.

Dopoldanski del tekmovanja so z glasnim navijanjem pospremili tudi osnovnošolci z Bleda, ki so se pomerili na ergometrih, a tudi bučno vzpodbujali slovenske reprezentante, posebej oba Blejca, ki sta se prebila v veliki finale. Niso pa videli obeh ta čas najboljših slovenskih veslačev Gašperja Fistravca in Rajka Hrvata, ki sta imela v petek še prost dan pred sobotnim predtekmovanjem v svetovnem pokalu.