Na dirki po Sloveniji tudi lanski zmagovalec

Na najpomembnejšo kolesarsko dirko na naših tleh prijavljene tudi štiri ekipe iz WT: Cannondale, Lampre, Orica in Katjuša.

Objavljeno
11. junij 2014 01.08
KOLESARSTVO - Dirka po Sloveniji
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Lansko zmago na kolesarski dirki po Sloveniji, ki bo potekala med 19. in 22. junijem, bo branil prekaljeni Hrvat Radoslav Rogina, ki se je znašel na seznamu udeležencev, ki jih bo njegovo moštvo Adria Mobil poslalo na največjo dirko na naših tleh. Novomeška ekipa bo sicer nastopila brez Tomaža Noseta, ki po poškodbi še ni nared.

Ob izkušenem 35-letnem Hrvatu bodo barve Adrie Mobila branili še Matej Mugerli, Kristjan Fajt, Klemen Štimulak, Bruno Maltar, Primož Roglič, David Per in Domen Novak. Na preizkušnji po Sloveniji je novomeški kolektiv doslej sicer zmagal štirikrat in dobil 15 etap (od skupno 116 odpeljanih), tako je v obeh pogledih najuspešnejša ekipa v zgodovini dirke.

Letošnja izvedba bo imela štiri etape, začela se bo 19. junija v Ljubljani, cilj pa bo tri dni pozneje v Novem mestu. Prijavljenih je 18 ekip, med njimi tudi štiri iz najkakovostnejšega razreda World Tour: Cannondale, Lampre-Merida, Orica-GreenEdge in Katjuša.