Na EP vnovič le Daša Grm

Najboljšo slovensko umetnostno drsalko spodbujata 4. mesto na zagrebški Zlati pirueti in nedavno 3. mesto v Torunu.

Objavljeno
27. januar 2015 09.54
jsu/Daša Grm
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Stockholm - Stockholm od jutri do nedelje gosti evropsko prvenstvo v umetnostnem drsanju, podobno kot že lani v Budimpešti pa bo slovenske barve zastopala edinole 23-letna Celjanka Daša Grm, ki brani lansko 26. mesto, leta 2011 pa je bila v Bernu celo dvajseta. Prvi nastop v kratkem programu jo čaka v četrtek.

»Moja glavna motivacija niso rezultati, mesta na tekmovanjih in točke, temveč bolj, da se razvijam kot drsalka. In se. To mi prinese glavno veselje do drsanja,« poudarja Grmova, ki jo spodbujajo zadnji rezultati. Na tradicionalni zagrebški Zlati pirueti, na kateri je zmagala slovita finska lepotica Kiira Korpi, je namreč končala na nehvaležnem četrtem mestu (150,32 točke), medtem ko je nedavno v poljskem Torunu stopila na zmagovalni oder za tretje mesto (141,09).

Pri dekletih naslova ne bo branila Rusinja Julija Lipincka, prav tako v konkurenci ne bo nazadnje tretjeuvrščene Italijanke Caroline Kostner, ki prestaja šestnajstmesečni suspenz, saj je vedela za zlorabo dopinga pri svojem nekdanjem partnerju, olimpijskem zmagovalcu v hitri hoji Alexu Schwazerju. Med moškimi bo skušal zlato odličje iz Budimpešte ubraniti Španec Javier Hernandez.