Na Kolpi najhitrejša Žnidarčič in Žgajnar

Med kajakaši je bil v klasičnem spustu najboljši Nejc Žnidarčič, med kanuisti pa Luka Žgajnar.

Objavljeno
25. april 2015 21.25
Veslanje/SP v spustu
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Kostel - Po petkovi preizkušnji spustašev v sprintu na divjih vodah so drugi dan izbirnih tekem za sestavo reprezentance na Kolpi tekmovalci nastopili še v klasičnem spustu. Tudi tu je bil med kajakaši najboljši Nejc Žnidarčič. V kanuju je zmagal Luka Žganjar, med mladinci pa je bil v kajakaški konkurenci najuspešnejši Tim Novak.

Po zanesljivi zmagi v sprintu je tudi na tekmi klasičnega spusta Nejc Žnidarčič s tekmeci opravil brez večjih težav. Tokrat je za sedem sekund prehitel povratnika po težji poškodbi rame Tima Kolarja, na tretje mesto pa se je uvrstil Maks Frančeškin, ki se je v zadnjem času sicer bolj posvečal sprintu na mirnih vodah, a v preteklih dveh dneh pokazal, da se na brzicah še vedno uvršča med najboljše.

Med mladinci je s progo najhitreje opravil kajakaš Tim Novak, drugo mesto je zasedel Anže Urankar, tretje pa hrvaški tekmovalec Damjan Kukec. V članski konkurenci kanuistov je zmaga pripadla Luki Žganjarju, drugi je bil Hrvat Tomislav Lepan, tretji pa Peter Žnidaršič, Žganjarjev sotekmovalec v dvojcu, s katerim sta lani tudi postala svetovna prvaka. Simon Hočevar je klasično preizkušnjo končal na četrtem mestu.