Na Kozmusovem teku letos tudi Mišmaševa in Šerbec

Primož Kozmus: Najpomembneje se mi zdi, da se tisti, ki pridejo, in njihovi spremljevalci dobro zabavajo in radi vračajo.

Objavljeno
18. junij 2015 13.39
ATLETIKA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Brežice - Slovenski atletski šampion Primož Kozmus bo prihodnjo soboto, 27. junija, vnovič gostitelj tekaškega dogodka v okviru festivala Brežice, moje mesto, ki je v petih letih postal največja tekaška prireditev v Posavju. Organizatorji pripravljajo dve razdalji za odrasle in brezplačni tek za otroke, družbo pa je metalcu kladiva obljubilo kar nekaj uveljavljenih športnih imen, denimo obetavna atletinja Maruša Mišmaš in nekdanji rokometni reprezentant Uroš Šerbec, zdaj pomočnik selektorja Veselina Vujovića v slovenski članski izbrani vrsti.

»Letošnji slogan je Šport združuje, zato sem se na prireditev odločil povabiti tudi nekaj športnikov. Uroš je izjemno športno ime svetovnega formata in moj sokrajan iz Brestanice, je v ponos mojim Posavcem, zato je prav, da najbolj razpoznavni športniki izrazimo podporo gibanju tudi na ta način. Marušo pa sem povabil, ker je s svojo marljivostjo, dosežki in osebnostjo ena najboljših promotork vrednot atletike, ki naju združuje. Če sem sam predstavnik zrele generacije, je prav Maruša ena od mladih, pred katerimi je svetla športna pot. Najbolj se veseli druženja z otroki, ki jim bova skupaj podelila tudi zaslužena odličja,« je izbiro gostov pojasnil Kozmus.

Njegovo spodbudo za vključevanje mladih v aktivno in zdravo preživljanje prostega časa je podprl Unesco, ki se že drugo leto zapovrstjo teku pridružuje kot častni pokrovitelj, medtem ko bosta za glasbeno kuliso na prireditvi skrbela Maraaya in hrvaški gost Gibonni. »Glede na dosedanjo dinamiko prijav sem optimističen, da se mi bo spet pridružilo še več tekačev kot lani. Še bolj kot popravljanje rekorda pa je pomembno, da se tisti, ki pridejo, in njihovi spremljevalci dobro zabavajo in radi vračajo,« je še dodal Kozmus.