Na kratko: Ana Gros rešetala mrežo Budućnosti

Bivši branilec italijanskega nogometnega velikana Milana in gruzijski reprezentant Kaha Kaladze je novi župan Tbilisija.

Objavljeno
22. oktober 2017 15.46
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nesporna junakinja zmage Metza nad Budućnostjo v tretjem kolu skupine D rokometne lige prvakinj s 27:23 (13:10) je bila slovenska reprezentantka Ana Gros, ki je iz dvanajstih sproženih strelov iztržila kar deset zadetkov in bila z naskokom najučinkovitejša igralka dvoboja. Doslej je prispevala že 23 golov in je celo vodilna strelka v dosedanjem delu tekmovanja, v katerem njen kolektiv še ni oddal niti točke.

Kaha Kaladze župan Tbilisija

Tbilisi - Nekdanji branilec italijanskega nogometnega velikana Milana in dolgoletni gruzijski reprezentant, 39-letni Kaha Kaladze, je novi župan Tbilisija. Po podatkih volilne komisije je na lokalnih volitvah prejel 51,08 odstotka glasov, poroča STA. Kaladze se je leta 2012, takoj po koncu športne kariere, podal v politične vode in bil do letošnjega julija tudi namestnik gruzijskega predsednika vlade in minister za energetiko.

Grozljiv dvojni zlom Ronalda Vargasa

Sydney - Venezuelski nogometni reprezentant Ronald Vargas je v obračunu avstralskega prvoligaškega tekmovanja med moštvoma Newcastle Jets in Brisbane Roar (2:1) utrpel grozljiv zlom noge. V 58. minuti si je namreč v dvoboju za žogo z Mattom McKayem zlomil golenico in mečnico ter si za nameček izpahnil gleženj leve noge. Tridesetletnega napadalca, enega ključnih mož še neporaženega Newcastla, čaka dolgotrajno okrevanje.

Kenijka do novega rekorda v polmaratonu

Valencia - Kenijka Joyciline Jepkosgei je na polmaratonu v Valencii s časom 1;04:41 postavila nov svetovni rekord v teku na 21 kilometrov. Triindvajsetletnica je za sekundo izboljšala lastno najboljšo znamko, ki jo je vpisala letošnjega 1. aprila v Pragi, so sporočili z Mednarodne atletske zveze (IAAF). »Prvič sem tekla v Valencii. Uživala sem v prijetnem vremenu in na progi, ki je bila idealna za vrhunski čas. Upam, da se bom marca lahko vrnila na svetovno prvenstvo v polmaratonu,« se je smejalo Kenijki.