Na kratko: balinar Anže Petrič vsaj bronast na SP

Prvi indijski atlet v finalu SP v metu kopja državi grozi s prestopom v Italijo, če ne bo deležen izdatnejših sredstev.

Objavljeno
21. september 2017 21.27
J. P.
J. P.

Casablanca - Slovenska balinarska reprezentanca ima na članskem svetovnem prvenstvu v Maroku prvo kolajno že v žepu. Anže Petrič si je namreč v četrtfinalu hitrostnega zbijanja delil najboljši dosežek (42/49) in se tako že okitil z vsaj bronom, poroča STA. V polfinale so se uvrstili še Hrvat Leo Brnić (42/48), Italijan Mauro Roggero (40/49) in Francoz Guillaume Albelfo (39/49), ki je šele po treh dodatnih zbijanjih izločil Kitajca Panpana Lija (39/48).

Lisica v Škofjo Loko, Rožanc v Portorož

Koper - Slovenski košarkarski prvoligaš Sixt Primorska bo v novi sezoni dva svoja člana, sicer mlada reprezentanta do 20 let, kalil v drugih klubih. Radeta Lisico je posodil škofjeloškemu LTH Castings, Luko Rožanca pa Portorožu. Lisica je do konca sezone 2015/16 nosil majico Zlatoroga, v minuli pa je sedemkrat dobil priložnost tudi v koprskem kolektivu in v povprečno slabih šestih minutah prispeval po 4,4 točke in en skok na dvooboj. Rožanc je bil zadnji dve sezoni član drugoligaša Branika iz Maribora, »tigrom« pa se je pridružil poleti.

Indijski atlet grozi s prestopom v Italijo

New Delhi - Davinder Singh Kang, prvi indijski atlet v finalu svetovnega prvenstva v metu kopja, državi grozi s prestopom v Italijo, če ne bo deležen izdatnejših denarnih sredstev. Kot poudarja, le mukoma krije stroške treningov in potovanj, obenem je jezen, ker ga Indija ni uvrstila v »shemo za olimpijske stopničke«, iniciativo športnega ministrstva, katere cilj že dve leti je pomagati kandidatom za odličja. »Izpolnjujem vse kriterije in sem zato začuden, ker me ni na seznamu. Ne vem, kaj še lahko storim, da dokažem svoj prav,« se jezi 28-letni vojak, ki hkrati zatrjuje, da je že v pogovorih z italijanskimi strokovnjaki, ki mu obljubljajo 2000 dolarjev mesečne pomoči pod pogojem, da bo nastopal pod italijansko zastavo.