Na kratko: Celjani brez Cveka

Nogometaši Celja bodo do konca leta igrali brez Lovra Cveka, ki si je poškodoval ključnico.

Objavljeno
08. november 2017 17.24
tre-NOGOMET
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Celje - Nogometaši Celja so vsaj do konca jesenskega dela prve lige ostali brez Lovra Cveka. Iz kluba so sporočili, da si je Cvek na dopoldanskem treningu poškodoval ključnico in bo izpustil preostale tekme jesenskega dela, do spomladanskega začetka prvenstva pa naj bi že bil nared. Celje se sicer v zadnjih tednih dviguje, trenutno zaseda šesto mesto prvenstvene lestvice. 

Stojković na Kitajskem

Nekdanji srbski nogometni zvezdnik in zdajšnji trener Dragan Stojković Piksi je podaljšal sodelovanje s kitajskim prvoligaškim moštvom Guangzhou do leta 2021. Guangzhou je pod vodstvom 52-letnega Stojkovića naredil korak naprej v primerjavi z minulo sezono in v močnem kitajskem prvenstvu zasedel peto mesto.

Stojković je trener tega kitajskega moštva od leta 2015, pred tem je vodil japonsko Nagoyo. Srbski mediji nekdanjega slovitega igralca srbske Crvene zvezde in francoskega Marseilla še vedno omenjajo kot možnega kandidata za selektorja Srbije, potem ko je Slavoljub Muslin odstopil s tega položaja, čeravno je Srbijo popeljal do nastopa na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji. Razlog za Muslinovo slovo so različni pogledi na srbsko reprezentanco v primerjavi z vodstvom zveze.

Vrzel na selektorskem položaju je začasno prevzel dosedanji Muslinov pomočnik Mladen Krstajić, srbski mediji pa namigujejo, da so poleg Stojkovića možni novi selektorji tudi Siniša Mihajlović, Slaviša Jokanović, Veljko Paunović, Aleksandar Stanojević in Ivan Jovanović.

Doping tudi v kajakštvu

Mednarodna kajakaška zveza je danes sporočila, da je bil ukrajinski sprinter v kajaku na mirnih vodah Igor Trunov pozitiven na uvodni tekmi svetovnega pokala maja letos v portugalskem Montemor-o-Velhu. Trunov in njegovi soveslači so si tako prislužili diskvalifikacijo in bodo morali vrniti zlati odličji, osvojeni v K-4 in K-2 na 500 metrov.

Poleg tega bo Trunov z ekipo moral vrniti tudi bron iz Szegeda, diskvalificirali pa so ga še na 200 m K-1, kjer je v Montemorju osvojil srebro. Pri njem so ugotovili zlorabo in povišane vrednosti testosterona, prislužil pa si je tudi štiriletno prepoved nastopanja.