Na kratko: hokejski polfinale pozno v noč

Belgijska nogometna reprezentanca je odpovedala za danes načrtovani trening pred prijateljsko tekmo s Portugalsko.

Objavljeno
22. marec 2016 14.29
J. P.
J. P.

Jesenice - Zaradi zasedenosti jeseniške športne dvorane Podmežakla, v kateri bo potekalo tekmovanje v umetnostnem drsanju za Pokal Triglav, bodo državni prvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, tretji polfinalni obračun državnega prvenstva z ECE Celjem odigrali v četrtek ob zelo nenavadni uri, šele ob 21.30. Zasedbi igrata na dve zmagi, trenutno je izid poravnan (1:1), boljšega pa v finalu čaka Telemach Olimpija.

»Krvnik« Čagajeva padel na dopinškem preizkusu

Melbourne - Avstralski boksar Lucas Browne, ki je v začetku meseca Uzbekistancu Ruslanu Čagajevu odvzel naslov svetovnega prvaka težke kategorije po verziji WBA, je padel na dopinškem preizkusu. V čečenskem Groznem je 196 centimetrov visoki 36-letni Avstralec z vzdevkom Big Daddy v deseti rundi s tehničnim nokavtom odpravil leto dni starejšega tekmeca, zdaj pa ga čaka še vzorec B - če bo tudi ta pozitiven, bo vodstvo WBA obračun razveljavilo, Brownu naziv odvzelo in ga vrnilo Čagajevu.

Deskarji na Rogli

Zreče - Pred deskarji na snegu je še finale sezone evropskega pokala. Jutri in v četrtek bosta na Rogli preizkušnji v obeh paralelnih disciplinah, konec tedna - v soboto in nedeljo - pa bo italijanski Racines gostil še sklepna dva paralelna slaloma. Tekmi na Rogli bosta šteli tudi za državno prvenstvo, favorit je kajpak Rok Marguč, ki je minuli vikend na veleslalomih za evropski pokal v Avstriji dvakrat zmagal.

Belgijci odpovedali trening

Bruselj - Belgijska nogometna reprezentanca je po jutranjih eksplozijah na bruseljskem letališču Zaventem in na postaji podzemne železnice Maelbeek odpovedala za danes načrtovani trening pred prijateljskim dvobojem s Portugalsko prihodnji torek na štadionu kralja Baudouina. »Z mislimi smo pri vseh žrtvah terorističnega napada, nogomet je povsem drugotnega pomena,« so zapisali pri tamkajšnji zvezi (KBVB). Belgija je že lanskega novembra zavoljo terorističnega napada v Parizu odpovedala prijateljski obračun s Španijo v Bruslju.