Na kratko: Jeseničani do tretje zaporedne zmage

Angleška nogometna zveza bo v prihodnji sezoni uvedla žensko profesionalno ligo s štirinajstimi udeleženimi klubi.

Objavljeno
28. september 2017 12.56
J. P.
J. P.

Bolzano - Državni prvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, so se v alpski ligi (AHL) v četrtem dvoboju dokopali do tretje zaporedne zmage, s prepričljivih 4:0 (3:0, 0:0, 1:0) so bili na gostovanju uspešnejši od Pustertala. Vseh dvomov o zmagovalcu je bilo konec že po 14 minutah, ko so »železarji« po zaslugi Blaža Tomaževiča, Erika Svetine in Aleksandra Magovca vodili že s 3:0, gladko zmago je v 45. minuti potrdil Miha Brus. Izkazal se je tudi kanadski vratar Clarke Saunders, ki je zaklenil mrežo z ubranjenimi 23 streli. Nov izziv čaka Jeseničane že pojutrišnjem, ko bodo v Podmežakli gostili Lustenau.

Nov mejnik za ženski nogomet na Otoku

London - Angleška nogometna zveza bo v prihodnji sezoni uvedla žensko profesionalno ligo s štirinajstimi udeleženimi klubi. Trenutno elitno tekmovanje je bilo ustanovljeno leta 2011, drugoligaško tri leta pozneje, v obeh pa je po deset polprofesionalnih zasedb. Pod novoustanovljeno bo, kot poroča STA, še vedno polprofesionalna liga z do dvanajstimi ekipami. »Zagotavljanje okolja za vrhunske nogometašice bo ustvarilo več in boljše igralke, povečalo zanimanje in navijaško številčnost ter klubom in ligam zagotovilo večji komercialni doprinos,« je poudarila Katie Brazier, v angleški zvezi pristojna za ženski nogomet.

FINA povečala nagradni sklad

Ljubljana - Mednarodna plavalna zveza (FINA) je pred drugim delom sezone, ki se začne konec tedna v Hongkongu, povečala nagradni sklad v svetovnem pokalu. Namesto skupnega zmagovalca bodo nagrado zdaj prejeli prvi trije v končnih razvrstitvah v obeh konkurencah - zmagovalka in zmagovalec po 150.000 ameriških dolarjev, drugouvrščenima bo pripadlo po 100.000, tretjeuvrščenima pa po 50.000 »zelencev«. Skupni nagradni sklad se z 942.000 dolarji približuje milijonu, na posameznih preizkušnjah pa bo namesto šesterice nagrajena najboljša osmerica - od 50 tisočakov za zmagovalca do 3000 dolarjev za osmouvrščenega. Po Hongkongu se bodo plavalci do konca sezone merili še v Dohi, Pekingu, Tokiu in Singapurju.