Na kratko: košarkarji iz NBA premierno v Afriki, Pojakinja v zgodovino

Marcel Hirscher se je izkazal kot najhitrejši dirkač med alpskimi smučarji. Anita Wlodarczyk kot prva v zgodovini prek 80 m.

Objavljeno
01. avgust 2015 18.43
Posodobljeno
01. avgust 2015 18.53
BASKET-RSA-NBA-AFRICA-WORLD
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Johannesburg - Zvezdniki iz košarkarske lige NBA so odigrali prvo tekmo na afriški celini. V Johannesburgu sta se pomerili zasedbi NBA sveta, ki so jo sestavljali v glavnem košarkarji iz ZDA, in NBA Afrika. S 103:97 so bili uspešnejši prvi.

Afriška vrsta, ki so jo sestavljali igralci iz Kameruna, Demokratične republike Kongo, Nigerije, Senegala in Južnega Sudana, se je sicer dobro držala skozi večji del tekme. Po prvi četrtini je vodila s 30:17, ob polčasu s 56:38, pred zadnjo četrtino pa s 77:62. »To je bila zabavna tekma, mi pa smo našli način, kako jo odločiti v svoj prid,« je dejal kapetan zmagovalcev Chris Paul. »Čeprav je bila prijateljska tekma, smo igrali zelo resno košarko in res škoda, da smo na koncu zapravili vse, kar smo si ustvarili skozi večji del srečanja,« pa je dodal kapetan afriške zasedbe Luol Deng.

Svetovni rekord Anite Wlodarczyk

Poljska šampionka v metu kladiva Anita Wlodarczyk je kot prva atletinja v zgodovini orodje zalučala prek 80 metrov in z 81,08 metra postavila nov svetovni rekord. Svojo prejšnjo rekordno znamko (79,58 m) je izboljšala na mitingu v metih v domačem mestu Wladyslawowo.

Hirscher v dirkalniku najhitrejši od smučarjev

Na dirki Audi Sport TT Cup v Spielbergu je poleg dirkalnih asov nastopila tudi trojica povabljencev iz belih strmin - Avstrijec Marcel Hirscher, Nemec Felix Neureuther in Norvežan Aksel Lund Svindal -, ki so preizkušnjo sklenili v navedenem vrstnem redu. Najhitrejši Avstrijec je bil sicer daleč od časa zmagovalca, Poljaka Jana Kisiela, ki je kralja tehničnih smučarskih disciplin ugnal za 49 sekund. Neureuther je zaostal nadaljnjih devet sekund, Svindal pa je za Avstrijcem zaostal za petnajst sekund.