Na kratko: Kovalev sedem rund »kaznoval« Pascala (VIDEO)

FINA je začasno iz svojih vrst izključila mehiško plavalno zvezo, ker je odstopila od izvedbe SP 2017 v Guadalajari.

Objavljeno
31. januar 2016 14.47
Pascal Kovalev Boxing
J. P.
J. P.

Montreal - Ruski boksar Sergej Kovalev, svetovni prvak v poltežki kategoriji, je ubranil šampionske naslove po vseh treh verzijah - WBA, IBF in WBO. V povratnem obračunu je v Bell Centru v Montrealu ugnal kanadskega izzivalca Jeana Pascala, po popolni dominanci Rusa je namreč pred začetkom osme runde Pascalov trener Freddie Roach prekinil dvoboj, Kovalev pa je v svojo statistiko vpisal tehnični nokavt v sedmi rundi, s čimer tudi po 30 dvobojih ostaja neporažen (29 zmag, 26 z nokavtom, 1 remi). Tekmeca sta si sicer izmenjala tudi nekaj krepkih besed. Temnopolti Pascal je Rusa obtožil rasizma, ta pa mu po zmagi ni ostal dolžan: »On ne spoštuje nikogar, zato ga tudi jaz ne spoštujem in ga nikdar ne bom. Želel sem si čim več rund, da bi mu prizadejal kar največ bolečine in ga čim bolj kaznoval.«

Začasna izključitev mehiške plavalne zveze

Budimpešta - Mednarodna plavalna zveza (FINA) je na zasedanju na Madžarskem začasno iz svojih vrst izključila mehiško federacijo. Za takšen skrajni korak se je odločila, ker so Mehičani nepričakovano in čez noč odpovedali organizacijo svetovnega prvenstva prihodnje leto v Guadalajari. Ta čas pa še ni znano, kako bo to vplivalo na nastop mehiških plavalk in plavalcev na olimpijskih igrah v Riu.

Tašima na čelu japonskega nogometa

Tokio - Član izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Kozo Tašima je novi predsednik japonske krovne organizacije (JFA), nasledil je Kanijo Dainija. Oseminpetdesetletni Tašima, ki je svojčas sedemkrat oblekel tudi majico z državnim grbom, je bil doslej drugi mož JFA, pred tem pa tudi tehnični direktor in generalni sekretar zveze. Na volitvah je prejel 40 glasov, s čimer je ugnal dosedanjega generalnega sekretarja JFA Hiromija Haro, ki je prepričal 34 elektorjev, ena glasovnica je bila neveljavna.