Na kratko: Bertoncelj reševal slovensko čast

Slovenski jadralec Žan Luka Zelko se je na SP razreda laser standard v Splitu zavihtel v zlato skupino.

Objavljeno
16. september 2017 19.34
J. P.
J. P.

Pariz - Na svetovnem pokalu v športni gimnastiki v Parizu je slovensko čast reševal Sašo Bertoncelj kot edini finalist po orodjih, na konju z ročaji je bil Škofjeločan tretji z oceno 14,750. Po spodrsljajih na prejšnjih dveh tekmah le prišel v finalno osmerico, ki bo nastopila še enkrat. Najboljši med kvalifikanti je bil domači as Cyril Tommasone (15,250). »Končno je opravil dobro vajo, nekoliko slabši je bil le seskok. A glavno je, da je prišel skozi vajo, kar je še posebej pomembno pred prihajajočim svetovnim prvenstvom,« je ocenil selektor Sebastijan Piletič. Finali po orodjih bodo na sporedu jutri.

Kvalifikacijski poraz Slovenk

Ingolstadt - Slovenska ženska nogometna reprezentanca je kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2019 odprla s porazom v skupini 5. V Ingolstadtu je morala premoč priznati Nemčiji, ki je bila prepričljivo boljša s 6:0 (4:0). Pri dvakratnih svetovnih in osemkratnih evropskih šampionkah je Tabea Kemme zadela dvakrat, Svenja Huth, kapetanka Dzsenifer Marozsan, Kathrin-Julia Hendrich in Kristin Demann pa po enkrat. Slovenke nov kvalifikacijski izziv čaka 20. oktobra, ko bodo v Domžalah gostile Češko.

Zelko v zlati skupini

Split - V Splitu so se končali kvalifikacijski plovi na svetovnem prvenstvu jadralnega razreda laser standard. Prireditelji so v močnem jugu izpeljali vse tri predvidene plove, v katerih je Mariborčan Žan Luka Zelko vpisal petnajsti, peti in tretji rezultat in napredoval na skupno 21. mesto, s čimer se je uvrstil v zlato skupino. »Z rezultatom sem zelo zadovoljen, zdaj nas čakajo še trije finalni dnevi in borba do konca. Sem pa dosegel enega glavnih ciljev že s tem, da sem se prvič po letu 2012 uvrstil v zlato skupino na svetovnem prvenstvu,« je strnil vtise Zelko. V vodstvu ostaja Ciprčan Pavlos Kontides, jutrišnja vremenska napoved pa je podobna današnji - pihal naj bi močan južni veter.