Na kratko: Mateja Šimic tik pod stopničkami

Ptujski padalec Gorazd Vindiš je na uvodni tekmi svetovnega pokala v skokih na cilj na Grobniku prvič zmagal.

Objavljeno
15. junij 2015 01.55
hočevar šimic
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ciudad de Mexico - Najboljša slovenska triatlonka Mateja Šimic je na tekmi svetovnega pokala v mehiškem Huatulcu, ki za spremembo ni potekala na olimpijskih razdaljah, temveč je bila šprinterska (750 metrov plavanja, 20 kilometrov kolesarjenja in pet kilometrov teka) zasedla odlično četrto mesto, pred njo so bile le Čilenka Valentina Carvallo, Švicarka Jolanda Annen in Američanka Kirsten Kasper. Lani je bila Šimičeva tu tretja, pred tem pa je že osvojila tudi peto, sedmo in osmo mesto. »Čisto malo mi je zmanjkalo do stopničk, a sem vseeno zelo zadovoljna. Dobro sem opravila plavalno preizkušnjo, imela kot običajno najboljši čas na kolesu, zadovoljna pa sem tudi s tekom. Že čutim Rio,« je sporočila slovenska prvakinja.

Zadnji dan najboljša Vozlova

Rim - Zadnji dan plavalnega mitinga Sette Colli v Rimu je za najboljšo slovensko uvrstitev poskrbela članica kranjske Zvezde Tjaša Vozel, ki je z 2:29,16 zasedla sedmo mesto na 200 metrov prsno. Radovljičanka Anja Klinar je z 2:00,84 zmagala v B-finalu na 200 metrov prosto. »S Tjašo sva stoodstotno zadovoljna, saj je v močni konkurenci potrdila lepo izhodišče za Kazan,« je poudaril njen trener Igor Veličkovič. Njegov varovanec Vuk Čelik, tudi član Zvezde, je s časom 15:22,22 postavil nov srbski rekord na 1500 metrov prosto in zasedel peto mesto.

Hrvat in Bolha še drugič

Bled - S še drugo zmago v dveh dneh sta na jubilejni 60. junijski mednarodni veslaški regati na Bledu izstopala Rajko Hrvat in Marko Bolha v lahkem dvojnem dvojcu. Kombinacija, ki bo na svetovnem prvenstvu v Franciji lovila normo za Rio, je še enkrat več pokorila konkurenco in brez težav nadzirala tekmece na čelu s Turkoma in Madžaroma. Nekoliko slabše sta se v dvojnem dvojcu odrezala Gašper Fistravec in Janez Zupan, ki sta pričakovano morala priznati premoč svetovnima prvakoma iz Hrvaške, Valentu in Martinu Sinkoviću, pa tudi Slovakoma. Slovenci so vpisali še dve zmagi: Matej Grobelnik je bil najboljši v skifu, Gašper Ostanek, Kristjan Markovič, Vid Pugelj in Gašper Ferlinc pa v dvojnem četvercu. Tradicionalni memorial Saša Mirjaniča, tekmo četvercev brez krmarja, je dobila Avstrija.

Prvenec Gorazda Vindiša

Zagreb - Padalski svetovni pokal v skokih na cilj se je na Grobniku začel z dvojno zmago Slovencev. Vremensko in vetrovno loterijo je dobil Ptujčan Gorazd Vindiš, ki se je zasluženo veselil največjega uspeha v karieri, Senad Salkič je za njim zaostal dva centimetra, z ekipo Elana pa končal na četrtem mestu, tik pred Ptujčani. Peta je bila tudi Maja Sajovic med dekleti. »Tekma je bila težka, vreme spremenljivo, v zadnjem skoku je bilo tudi precej psihičnega pritiska, a se mi je kljub manjšemu spodrsljaju izšlo kot v pravljici. Zmaga je sad dolgoletnega dela in upam, da ne bo edina,« je bil po prvencu zadovoljen Vindiš.

Katrašnik najhitrejši v Sarajevu

Sarajevo - Kolesar Save Gašper Katrašnik se je izkazal na dirki druge kategorije v Sarajevu, saj je ugnal vso konkurenco, z zmago pa si je priboril 40 točk za svetovno lestvico in obenem dokazal, da mu preizkušnje na tleh nekdanje skupne države ustrezajo, lani je bil namreč najhitrejši že po Vojvodini. Očitno je Katrašnik pred domačo dirko Po Sloveniji, na kateri bodo Kranjčani sestavljali nacionalno selekcijo, v dobri formi, saj je minuli konec tedna dobil tudi preizkušnjo na Češkem.