Na kratko: rokometni derbi bo sredi novembra

Španski kolesarski as Alejandro Valverde je z dosedanjim delodajalcem Movistarjem podaljšal pogodbo do leta 2019.

Objavljeno
20. oktober 2016 15.00
Rokomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Zaradi nastopa rokometašev Gorenja v tretjem kolu kvalifikacij evropskega pokala EHF so morali spremeniti termin slovenskega derbija v ligi SEHA. Velenjčani se bodo tako z večnimi tekmeci, igralci Celja Pivovarne Laško, po dogovoru z vodstvom tekmovanje v 10. kolu pomerili v torek, 15. novembra, ob 18. uri v Zlatorogu, torej teden dni pred sprva predvidenim terminom. V prvem medsebojnem dvoboju v Rdeči dvorani so bili za odtenek boljši »pivovarji« (27:26).

Valverde Movistarjev vsaj do leta 2019

Madrid - Španski kolesarski as Alejandro Valverde je podaljšal sodelovanje z Movistarjem še za dve leti, kar pomeni, da bo barve zdajšnjega delodajalca branil vsaj še do leta 2019. Prekaljeni 36-letnik je vzorčni primer zvestobe eni ekipi, njen član je namreč že od leta 2005. Valverde je kot lastnik šestih kolajn s svetovnih prvenstev eden najuspešnejših v kolesarski karavani, kariera vsestranskega tekmovalca pa ima tudi črno piko - zavoljo vpletenosti v dopinški škandal v aferi Fuentes je moral za dve leti na prisilno mirovanje.

Po dveh desetletjih Cleveland spet finalist MLB

Los Angeles - Bejzbolisti moštva Cleveland Indians so prvi finalisti lige MLB, potem ko so bili s 4:1 v zmagah boljši od zasedbe Toronto Blue Jays. Tako so si finalni nastop zagotovili prvič po letu 1997, ko so tretjič v zgodovini pokleknili na zadnji stopnički, šampionsko lovoriko pa so nazadnje dvignili davnega leta 1948. V finalu jim bodo nasproti stali bodisi Los Angeles Dodgers bodisi Chicago Cubs, trenutni izid v zmagah je 2:2.