Na kratko: še četrta lovorika za košarkarje Reala

Prvi polfinalistki ženskega košarkarskega EP sta Srbija, ki je odpravila Turčijo, in Belorusija po zmagi nad Litvo.

Objavljeno
25. junij 2015 01.31
BASKET-EURL-BARCELONA-EFES ISTANBUL
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Košarkarji Reala so evroligaški lovoriki, domačemu superpokalu in kraljevemu pokalu dodali še četrto trofejo v tej sezoni - prvoligaško. Tudi v tretji finalni tekmi so bili namreč, tokrat v Blaugrani z 90:85, boljši od Barcelone, najbolj pa se je z 19 točkami izkazal Američan Jaycee Carroll. Pri poražencih je bil Hrvat Ante Tomić neustavljiv, saj je prispeval 29 točk in sedem skokov. Za novega španskega prvaka je v tej sezoni nekajkrat zaigral tudi že mladi slovenski reprezentant Luka Dončić, ki pa v finalni seriji ni dobil priložnosti, medtem ko je član Barcelone Boštjan Nachbar v prvi finalni tekmi vpisal točko, v drugi peti in v tretji dve.

Srbkinje in Belorusinje v polfinalu

Budimpešta - Na ženskem evropskem prvenstvu v košarki na Madžarskem sta že znani prvi polfinalistki. To sta Srbija in Belorusija, preostali dve prosti mesti pa bosta zasedli boljši iz jutrišnjih četrtfinalnih obračunov med Španijo in Črno goro ter Francijo in Rusijo. Srbkinje so bile s 75:63 uspešnejše od Turčije, levji delež pa je z 31 točkami prispevala Ana Dabović. Belorusinje pa so z 68:66 odpravile Litvo, velik korak k zmagi pa naredile že z odličnim prvim polčasom (33:19).

Znane skupine ženskega rokometnega SP

Kolding - V danskem Koldingu so danes izžrebali skupine rokometnega svetovnega prvenstva za ženske, ki bo med 5. in 20. decembrom letos, na njem pa ne bo Slovenk, ki so v dodatnih kvalifikacijah dvakrat pokleknile pred Francozinjami. V skupini A so gostiteljica Danska, Črna gora, Madžarska, Srbija, Japonska in Tunizija; v skupini B Švedska, Kuba, Nizozemska, Poljska, Kitajska in Angola; v skupini C Francija, Nemčija, Brazilija, Argentina, Južna Koreja in Kongo; v skupini D pa Norveška, Španija, Rusija, Romunija, Portoriko in Kazahstan.