Na kratko: Asafa Powell v Luzernu tekel 9,87 sekunde

Slovenska odbojkarska reprezentantka Sara Hutinski se seli v francoski Venelles, Dalibor Tomić v Kanal. Konec za sabljače.

Objavljeno
14. julij 2015 19.16
Posodobljeno
14. julij 2015 19.29
Eva Jeza na treningu v Ljubljani, 26. julij 2013
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Luzern - Jamajški šprinter Asafa Powell je na mitingu v Luzernu s časom 9,87 slavil v teku na 100 metrov. Dvaintridesetletnik se je kot edini spustil pod mejo desetih sekund - drugouvrščeni rojak Nesta Carter je dosegel čas 10,06, tretji je bil še en Jamajčan Kemar Bailey-Cole (10,10). Najboljši letošnji izid sicer drži Američan Justin Gatlin (9,74).

Sabljači končali

Slovenski sabljačo so po pričakovanjih že sklenili nastope na evropskem prvenstvu v Moskvi. Robert Koman se je moral s svojim mečem posloviti v izločilnih bojih, kamor se Evi Jezi ni uspelo prebiti. Koman je v prvem krogu izločilnih bojev premagal Slovaka Jana Ciparja, v drugem pa je moral priznati premoč Belorusu Dzianisu Pavlovskem.

Valentina Založnik se vrača v Evropo

Slovenska odbojkarska reprezentantka Valentina Založnik se po štirih letih študija v ZDA vrača v Evropo, kjer se je za sodelovanje dogovorila s francoskim Venellesom. Tam bo zamenjala reprezentančno soigralko Saro Hutinski, ki se seli v Cannes.

23-letna Založnikova je doslej nastopala za univerzo v San Franciscu, zdaj pa se slovenska blokerka navkljub zanimanju domačega Calcit Volleyballa seli k sedmouvrščeni ekipi lanske sezone francoskega prvenstva. Od tam se k najboljši francoski ekipi in udeleženki lige prvakinj seli Sara Hutinski.

Tomić se vrača k Salonitu

Tretjeuvrščeno moštvo lanske sezone slovenskega odbojkarskega prvenstva Salonit iz Kanala je že zaključilo s kadrovanjem za novo sezono. Ekipo je zapustil Blaž Marušič, edini novinec pa bo nekdanji član Go Volleyja Dalibor Tomić.

Na trenerski klopi bo tudi v prihodnje sedel Leon Schilling, pomagal mu bo Rok Knafelc.