Na kratko: Tour 2018 z zamudo

Barve hokejskega prvaka SIJ Acronija Jesenic bosta tudi v prihodnji sezoni branila Miha Logar in Luka Kalan.

Objavljeno
23. junij 2017 12.58
J. P.
J. P.

Moskva - Prireditelji slovite kolesarske dirke Po Franciji bodo prihodnje leto preizkušnjo začeli pozneje od prvotnih predvidevanj, enotedenski zamik pa bo posledica nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji. Na mednarodni kolesarski zvezi (UCI) so se v dogovoru s prireditelji Toura odločili, da se tako izognejo končnici mondiala, seveda pa se bo na ta račun tudi nekoliko spremenil celoten koledar UCI, predvsem v drugi polovici leta. Prvotno bi se morala »francoska pentlja« začeti 30. junija 2018, a se bo nogometno svetovno prvenstvo končalo šele 15. julija.

Logar in Kalan ostajata v Podmežakli

Jesenice - Barve hokejskega državnega prvaka SIJ Acronija Jesenic bosta tudi v prihodnji sezoni branila 21-letni obrambni igralec Miha Logar, strelec odločilnega zadetka v finalni seriji z Olimpijo, in 24-letni center Luka Kalan, ki se je v Podmežaklo pred začetkom minule sezone ravno tako preselil iz Ljubljane. Oba sta zvestobo železarjem podaljšala za vsaj še eno leto, za podoben korak se je že prej odločil tudi zelo obetavni 20-letni napadalec Žan Jezovšek

Kojoti brez trenerja

Arizona - Kojoti iz Arizone, v minuli sezoni z zgolj tridesetimi zmagami eden najmanj prepričljivih kolektivov lige NHL, so ostali brez dosedanjega trenerja. Vodstvo kluba je namreč po osmih letih pokazalo vrata Davu Tippettu, ki je zasedbo v sezoni 2011/12 popeljal do konferenčnega finala, v njem pa premoč priznal poznejšemu šampionu, Los Angelesu Anžeta Kopitarja. Uprava Arizone naslednika 55-letnega strokovnjaka, ki so ga leta 2010 izbrali celo za trenerja leta v NHL, še ni našla.

Belić zapušča Celje

Spremembe v nogometnem klubu Celje se nadaljujejo, klub je prekinil pogodbo z 21-letnim Luko Belićem, ki je lani na šestih tekmah dosegel dva zadetka. To je naslednja kadrovska sprememba v celjskem klubu, ki po odhodu ukrajinskih vlagateljev preživljajo turbulentno obdobje.