Na mitingu v Mariboru brez novih norm za EP

Slovenski plavalci Tjaša Vozel, Robert Žbogar in Nastja Govejšek so navkljub zmagam ostali brez norm za EP.

Objavljeno
22. december 2013 20.31
tlo plavanje
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Maribor - Slovenski plavalci drugi dan mednarodnega mitinga v Mariboru niso izpolnili norm za prihodnje evropsko prvenstvo, ki ga bo avgusta 2014 gostil Berlin.

Na nedeljskih nastopih so se zmag med drugimi veselili Tjaša Vozel (100 metrov prsno), Robert Žbogar (200 m delfin), Nastja Govejšek (100 m prosto in 50 m delfin), a nihče izmed njih ni izpolnil zahtevane norme.

Vozlovi se je norma izmuznila le za tri desetinke, a je bila vseeno zadovoljna z rezultatom: »Včeraj mi je na 200 prsno zmanjkalo 16 stotink. V bistvu sem vseeno zadovoljna, saj mi lani ni šlo, tukaj pa sem začela vrhunsko in veselim se letne sezone. Norma ni nekaj težkega, to je le pogoj za EP. Moja pričakovanja tam so višja in upam, da bom to čim prej odplavala,«

Žbogar: Uspelo mi bo

Tudi Robert Žbogar je le za tri desetinke ostal brez norme na 200 metrov delfin: »Izid je soliden, a po tihem sem upal na normo. Na 100 včeraj nisem računal na tako dober rezultat, danes pa mi je malo zmanjkalo. Letos mi 200 delfin ne gre tako kot prej, a gremo naprej in uspelo mi bo,« je optimističen Žbogar.

Govejšek: Normalno je, da je forma padla po EP

Brez norme je še vedno tudi Nastja Govejšek, ki je bila najboljša na 100 metrov prosto in 50 metrov delfin: »Moj nastop tukaj je bil pričakovan. Formo sem tempirala za EP in normalno je, da je padla. Kljub temu sem plavala blizu osebnih rekordov in pomembno je, da se odpočijem in si naberem moč za naslednje treninge,« je povedala Govejškova, ki je bila na 100 prosto boljša od Tjaše Pintar, ki je drugo mesto zasedla tudi na 100 prsno.

Na 400 prosto je zmagala Tjaša Oder, v ozadju pa je Gaja Natlačen dobila dvoboj s Špelo Perše za drugo mesto. V moški konkurenci je dobra izida na 400 in 800 prosto odplaval Mariborčan Matjaž Bau, a sta se zmag v obeh konkurencah veselila tekmovalca iz Madžarske.

Med Slovenci je izstopal še Radovljičan Žan Pogačar z novim mladinskim rekordom na 50 hrbtno, v ženski konkurenci je v tej disciplini zmagal Ribničanka Lucija Kous. Na 100 prsno se je Peter John Stevens lastnemu mladinskemu rekordu približal na desetinko sekunde. Peršetova je zmagala na 1500 prosto.