Na Veliki planini evropsko prvenstvo v gorskih tekih

V Kamniku so podpisali pogodbo o sodelovanju in tudi uradno začeli z organizacijo evropskega prvenstva.

Objavljeno
25. oktober 2016 18.06
rsi_GORSKI TEK/SMARNA GORA
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Velika planina bo prihodnje leto gostila evropsko prvenstvo v gorskih tekih. Pri uradni korak k organizaciji so danes v Kamniku prireditelji naredili s podpisom pogodbe o sodelovanju.

Pogodbo za izvedbo tega športnega dogodka so podpisali Gabriela Szabo iz Evropske atletske zveze, predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar in župan Občine Kamnik Marjan Šarec ob prisotnosti predsednika KGT Papež Dušana Papeža in predsednika združenja za gorske teke pri AZS Toma Šarfa.

»Zelo me veseli, da lahko podpišem to pogodbo, s katero tudi uradno pričenjamo organizacijo evropskega prvenstva v gorskih tekih v Kamniku. Zaupanje izvedbe tekmovanja Slovenije ni le pohvala izjemnim organizatorjem KGT Papež, ki so se izkazali že z organizacijo številnih tekem na najvišji svetovni ravni, temveč tudi simbolno dokazuje, da je tudi ta oblika atletike doma v Sloveniji,« je dejal Dobnikar, predsednik AZS, in poudaril, da gre za enega osrednjih dogodkov slovenske atletike v prihodnjih letih.

»Ogledali smo si že del proge ter kapacitete. Okolje je čudovito in zelo sem vesela, da smo tu in da lahko podpišem to pogodbo za izvedbo evropskega prvenstva v Kamniku,« pa je ob podpisu dejala Szabova, nosilka kolajn z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev.

Evropsko prvenstvo v gorskih tekih bo potekalo od 7. do 9. julija prihodnje leto.