Na Wembleyju boksarski spektakel pred (vsaj) 80.000 gledalci

29. aprila se bosta v Londonu za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji pomerila Vladimir Kličko in Anthony Joshua.

Objavljeno
18. januar 2017 20.08
reu RUSSIA/
J. P.
J. P.

London - Pravi boksarski spektakel se obeta 29. aprila, ko si bosta v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različicah IBF in WBA Ukrajinec Vladimir Kličko in Britanec Anthony Joshua stala nasproti pred kar 80.000 gledalci na londonskem štadion Wembley. Prireditelji so namreč potrdili, da so vstopnice za obračun razprodane in da bi jih zaradi izjemnega zanimanja lahko prodali tudi dvakrat toliko. »Povpraševanje je bilo izjemno, nihče ni pričakoval takšne norišnice za vstopnice. Poskušali bomo dobiti dovoljenje za dodatnih 5000 mest,« je poudaril promotor Eddie Hearn.

Tekmeca bi se morala po prvotnem načrtu boriti januarja v Manchestru, a je bil Ukrajinec dvoboj prisiljen odpovedati zaradi poškodbe, namesto njega pa je v ring stopil Američan Eric Molina, ki ga je olimpijski zmagovalec iz Londona Joshua strl v tretji rundi in si, z osemnajsto zmago v ravno toliko dvobojih, prislužil pas po različici IBF. »Nikdar še nisem boksal pred 80.000 ljudmi. Boriti se v Angliji je nekaj posebnega. Tu je boks nastal, to je meka našega športa, počutim se, kot bi se vrnil domov,« je poudaril 41-letni Kličko, ki mu je Tyson Fury predlanskega novembra zadal prvi poraz v enajstih letih. Kontroverzni Otočan se je tedaj okitil s pasovi po različicah WBA, WBO in IBF, a zaradi zlorabe drog kmalu ostal brez njih.