Najdič pred EP skrajšal seznam

S seznama slovenske ženske odbojkarske reprezentance sta pred EP odpadli blokerka Elena Kučej in sprejemalka Sara Valenčič.

Objavljeno
15. september 2015 13.17
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se pospešeno pripravlja na evropsko prvenstvo, ki se čez dva tedna začenja na Nizozemskem. Selektor Bruno Najdič jeseznam že skrajšal za dve imeni in se za sodelovanje zahvalil blokerki Eleni Kučej in sprejemalki Sari Valenčič.

Na zaključnih treningih bo tako imel na voljo 15 igralk. »Odločitev, od katerih dveh igralk se bomo najprej poslovili, je bila težka, tako kot bo težka odločitev, kateri dve igralki dve bosta še ostali doma. Prav vse na treningih dekleta odlično delajo, toda na Nizozemsko lahko peljem le 14 igralk. Elena in Sara sta bila z nami lani v evropski ligi, obe sta tudi letos pomagali, da smo se uvrstili na evropsko prvenstvo, ampak trenutna forma v ospredje postavlja nekatere druge,« je svojo odločitev obrazložil selektor.

Še vedno v reprezentanci manjka Živa Recek, ki bi se morala po prvotnem načrtu soigralkam pridružiti danes, a jo njena trenerka na univerzi v ZDA še nujno potrebuje, zato je pred soboto v Sloveniji ne bo. OZS je sicer poskušala rešiti položaj v slovensko korist, a je bila nemočna, saj univerze niti niso dolžne puščati igralk v reprezentance.

Tako Reckove ne bo na naslednji pripravljalni tekmi, ko se bodo Slovenke, ki nimajo nikakršnih težav s poškodbami, v četrtek (ob 19. uri) v Hočah še tretjič v 14 dneh pomerile s Hrvaško. Bi pa bil Najdič zelo zadovoljen, če bi lahko nanjo računal v nedeljo, takrat bo Slovenija igrala prvo od dveh prijateljskih tekem z Madžarsko. Drugič se bosta ekipi pomerili naslednji torek, zaenkrat pa prizorišči obračunov še nista določeni.