Najprej proti Dominikanski republiki, za konec proti azzurrom

Znan je podroben razpored prvega dela septembrskega svetovnega prvenstva za odbojkarje v Italiji in Bolgariji.

Objavljeno
09. januar 2018 10.20
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Znan je podroben razpored prvega dela septembrskega svetovnega prvenstva v Italiji in Bolgariji, ki bo zgodovinsko tudi za slovenske odbojkarje, saj se bodo prvič doslej merili s svetovno elito. Za izbrano vrsto selektorja Slobodana Kovača je program skupine A v Firencah razmeroma ugoden, saj bodo morali stopnjevati ritem od na papirju najslabših nasprotnikov do, nazadnje, prvih favoritov skupine.

Tako se bodo v sredo, 12. septembra, pomerili z avtsajderko Dominikansko republiko (ob 17. uri), po enem prostem dnevu si bosta sledila dvoboja z Japonsko (20.30) in Belgijo (17), nato si bodo naši fantje ponovno privoščili dan počitka, za konec prvega dela pa še večerna dvoboja z najvišje rangiranima tekmecema Argentino in (so)gostiteljico Italijo.

V sedmih dneh bodo morali torej odigrati pet obračunov, če se bodo uvrstili na eno od prvih štirih mest v skupini, pa jih nato čaka nadaljevanje v drugem delu tekmovanja bodisi Milanu, Bologni ali Sofiji. Vmes bosta dva dneva za oddih in selitev na novo prizorišče. Odločilne tekme bodo gostili v Torinu, mali in veliki finale bosta na sporedu zadnji dan meseca, v nedeljo, 30. septembra.