Napet obračun Vozlove in Šmidove v Ljubljani

Na plavalnem mitingu v Ljubljani je Tanja Šmid na 200 m prsno premagala Tjašo Vozel.

Objavljeno
24. maj 2015 19.59
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ljubljana - najbolj napet obračun dvodnevnega plavalnega mitinga v Ljubljani, na katerem je nastopilo skoraj 900 plavalcev iz devetih držav, sta v disciplini 200 m prsno uprizorili slovenski reprezentantki Tanja Šmid in Tjaša Vozel. Za tri desetinke sekunde je bila boljša državna rekorderka Šmidova.

Vozlova, ki nase opozarja z rekordi na 50 in 100 m prsno, je bila tokrat boljša predvsem v prvi polovici, ko je imela sekundo naskoka, v drugem delu pa se je ta najprej močno stopila in Šmidova jo je v zadnji dolžini bazena vendarle prepričljivo prehitela.

»Prvih 150 metrov sem v dogovoru s trenerjem plavala malo bolj z rezervo, zato sem imela na koncu še veliko moči. Seveda sem Tjašo ves čas tudi videla, saj sva plavala ena ob drugi,« je povedala. Vesel je bil tudi njen trener Borut Petrič: »Tanja se po dolgotrajnih poškodbah počasi uspešno vrača. Že marca je dosegla normo za avgustovsko SP v Kazanu, pred dobrim tednom je v Dubrovniku dosegla celo izid 2:29,0, zdaj pa se pripravljava na poletje. Najin glavni cilj je norma za olimpijske igre v Rio de Janeiru, kar pomeni tudi nov slovenski rekord. Morda nama to uspe že čez 14 dni v Kranju.«"

Že v soboto je bil zanimiv ženski obračun na 200 m prosto, kjer je Anja Klinar na koncu vendarle prepričljivo ugnala  Tjašo Pintar in Niko Karlino Petrič.

V moški konkurenci je plavalec Ljubljane Anže Tavčar na 200 m prosto z 1:52,48 za dve sekundi ugnal Radovljičana Roberta Žbogarja in dosegel nov rekord mitinga. To mu je s 50,70 v nedeljo uspelo tudi na 100-metrski razdalji. Tavčar, ki sicer študira v ZDA, je bil najboljši še na 50 m delfin, hrbtno in prosto.

Med tujimi plavalci sta izstopala Madžar Bence Biczo z rekordom mitinga 2:00,15 na 200 m delfin in Srb Vuk Čelić, ki nastopa za kranjsko Zvezdo, z 8:12,22 na 800 m prosto, kjer je za dobro sekundo popravil rekord mitinga Radovljičana Luke Turka.